Thomas Adelskov

Afstand til nærmeste sygehus betyder kun lidt Adgangen til specialiseret behandling er det vigtigste for danskerne, og så betyder afstanden til sygehuset ikke så meget, viser en rundspørge foretaget af Danske Regioner.

Når supersygehusene står færdige vil cirka 25 pct. af befolkningen skulle transportere sig mere end 20 km for at komme til det nærmeste hospital. Men det gør egentlig ikke så meget, hvis bare der er adgang til specialister og de nyeste behandlinger, ligesom mulighed for egen indflydelse på behandlingen og ‘gode rammer’ vejer tungere. Det viser en rundspørge, som Danske Regioner har fået foretaget blandt lidt over 1.000 danskere. Accepten af større afstande gælder dog primært for planlagt behandling; således...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.