Kommuner anmoder ikke om finanslovsmidler til flere ansatte i ældreplejen
Foto: FOA

Kommuner anmoder ikke om finanslovsmidler til flere ansatte i ældreplejen Flere kommuner har ikke anmodet om penge fra Finansloven 2021 til at uddanne ufaglærte i ældreplejen. Det er manglende forståelse af de kæmpe rekrutteringsudfordringer, mener FOA.

435 mio. kr. i Finansloven for 2021 skulle øge fagligheden og sikre 1.000 flere ansatte i ældreplejen. Men sådan er det langt fra gået. Pengene har været i en ansøgningspulje, og nu viser tal fra Socialstyrelsen, som FOA beskriver, at en tredjedel af kommunerne enten ikke har anmodet om eller har anmodet om et lavere tilskud end det, de reelt er tildelt i den pulje. »Der er så stort behov for social- og sundhedshjælpere og -assistenter i ældreplejen – vi...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind