Familien skal tages med i behandling af alkoholmisbrug Sundhedsstyrelsen anbefaler, at pårørende kan få hjælp, selvom alkoholafhængigt familiemedlem ikke ønsker at komme ud af sit misbrug.

Familie og pårørende skal spille en større rolle i behandlingen af personer, der gerne vil slippe ud af sit alkoholmisbrug. Det anbefaler Sundhedsstyrelsen i ny national klinisk retningslinje for behandling af alkoholafhængighed. Generelt anbefaler Sundhedsstyrelsen i den nye retningslinje, at alkoholafhængige personer får tilbudt familieorienteret alkoholbehandling i form af kognitiv adfærdsterapeutisk familieterapi. Ifølge styrelsen er der således dokumentation for, at det øger familiens trivsel og mindsker alkoholindtaget hos den afhængige. KL: De fleste kommuner inddrager familien Ifølge kontorchef i KL’s Center...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.