Første oktober i år skulle der gerne være indgået fem decentrale aftaler omkring de 200 mio. kr., der i seneste overenskomst for almen praksis blev afsat til decentrale aftaler om sygebesøg og samtaleterapi. Men lige nu er der ikke meget, der tyder på, at aftalerne kommer i hus før deadline. »Vi snakker om tingene, og forløbet har været så langstrakt, at det kan være svært at finde en grimasse, der kan passe. Vi holder møder, men vi er ikke fem minutter...

Kommuner positive over for praksislægers udspil Praktiserende Lægers Organisation har lavet et udspil med 28 konkrete forslag til at styrke sammenhæng og kvalitet i sundhedsvæsenet. »Der er rigtig meget fælles gods«, lyder det fra KL.
Skriv en kommentar
Læger kritiserer kommuners brug af email-konsultationer Email-konsultationer er eksploderet i almen praksis, og det skyldes først og fremmest, at kommunerne har taget muligheden til sig, lyder det fra de praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Overenskomststrid gør praksisplaner værdiløse 200 mio. kr. ligger og venter på nye opgaver i almen praksis. Men regionerne og PLO strides om et tillæg til den seneste overenskomst. Overenskomststriden gør praksisplanerne værdiløse.
Skriv en kommentar
Hovedstadens læger tilslutter sig FMK Parterne i Region Hovedstaden er blevet enige om en oprydningsaftale i Fælles Medicinkort, som de praktiserende læger kan acceptere
Skriv en kommentar
KL om overenskomst i almen praksis: Glad for faste botilbudslæger KL er glade for, at en national ordning om faste botilbudslæger er inkluderet i den nye overenskomst mellem PLO og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN). KL har dog mange flere ønsker til tiltag, hvis det nære sundhedsvæsen for alvor skal løftes.
Skriv en kommentar
KL: Sundhedsstrukturkommissionen er ikke lykkedes med opgaven Mens Ældre Sagen ønsker sig en sammenlægning af sundhed og ældrepleje under én myndighed, er KL lodret imod. Her mener man, at nærheden uundgåeligt vil gå tabt, hvis alt centraliseres, siger direktør Christian Harsløf.
Skriv en kommentar
KL-direktør: Centralisering af digitalisering og data betyder ikke nødvendigvis, at tingene går stærkere eller bliver nemmere En ny organisering af arbejdet med digitalisering og data på tværs af sundhedssektorerne, som sundhedsstrukturkommissionen foreslår, er nødvendig. Men det er vigtigt, at arbejdet tages skridtvis, og det kommer til at tage tid – hvis det da nogensinde bliver færdigt, lyder det fra flere aktører.
Skriv en kommentar
Midlertidige pladser fylder mere og mere i sundhedsvæsenet: Men få steder er der en fast læge tilknyttet I et nyt udspil foreslår KL og PLO fast lægedækning på kommunernes midlertidige pladser. De seneste tre år har Finn Rønholt været fast læge på de midlertidige pladser i Gladsaxe Kommune, og han er ikke i tvivl: Fast lægedækning er en nødvendighed med tanke på borgernes skrøbelige tilstand.
Skriv en kommentar
Ny aftale: En halv milliard kr. skal styrke hjemmebehandling med digitale løsninger Regeringen, Danske Regioner og KL har indgået en aftale om at poste 500 millioner kr. i sundhedsvæsenet til digital hjemmebehandling. Midlerne skal bruges på udstyr til borgere med KOL og diabetes, digitale tilbud inden for psykiatri og genoptræning og skærmbesøg i den kommunale sygepleje.
Skriv en kommentar
Jonatan Schloss: Jeg vipper med hatten i respekt DEBAT: Selvom Danske Regioners forslag om fremtiden for almen praksis indeholder lige dele indsigt, populisme og mavesurhed, fortjener det anerkendelse, fordi det er grundigt, gennemarbejdet og konkret.
Skriv en kommentar
Blandede reaktioner på sundhedsudspil: Gode takter om lægedækning, men store uklarheder om nærhospitaler Under overskriften 'Tættere på II' præsenterede regeringen onsdag en række forslag for det nære sundhedsvæsen herunder etablering af nærhospitaler og en plan for at løse lægedækningsproblemet. Reaktionerne er positive, selvom der efterlyses noget mere konkret.
Skriv en kommentar