Hver anden kommunale sygeplejersker må altid eller ofte gå på kompromis Det er ikke kun hospitalsansatte sygeplejersker, der løber stærkere og stærkere. Også i kommunerne er presset på sygeplejerskerne øget markant, og det truer ifølge Dansk Sygeplejeråd fagligheden og derigennem borgerne.

Dansk Sygeplejeråd (DSR) har netop undersøgt arbejdstempo- og pres på kommunernes sygeplejersker, og resultaterne taler et tydeligt sprog: Arbejdstempoet og presset på de kommunalt ansatte sygeplejerskers opgaver er blevet væsentligt forværret. Over halvdelen af sygeplejerskerne i hjemmeplejen eller på plejehjemmene giver i undersøgelsen udtryk for, at de i dag løber så stærkt, at de altid eller ofte må gå på kompromis med den faglige forsvarlighed. Undersøgelsen bekymrer formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen, der i en pressemeddelelse udtaler, at det...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind