“Implementering”, “ressourceoptimering” og “fagprofessionalitet” er ord, som offentlige ledere skal tage stilling til på daglig basis. Derfor skal ‘Kodeks for offentlig topledelse’, som blev skabt i 2004, gennem en revisionsproces, så det kan blive tunet til nutiden, skriver dknyt. Der er som sådan ikke noget galt med det nuværende kodeks, fortæller Niels Højbjerg, der er Stadsdirektør i Aarhus og formand for Komdir, Kommunaldirektørernes forening. »Vi synes ikke, det er ikke længere er aktuelt. Det er det. Men fokus i det skal...

Hvornår har du sidst haft en tilknytningssamtale? Manglen på arbejdskraft i både sundhedsvæsenet og ældreplejen er et komplekst problem, der kræver indsatser på flere fronter. En af forfatterne bag bogen ‘Hjælp, vi mangler kolleger!’ fortæller om to af de ting, der kan være med til at skabe en mere attraktiv arbejdsplads.
Skriv en kommentar
Selvledende organisationer er ikke et quick fix, men måske svaret på mange udfordringer Der er brug for nye løsninger på udfordringerne i sundhedsvæsenet, siger forfatter til bog om selvledende organisationer. Men det er vigtigt at huske processen og ikke tro, at man kan fjerne hierarkiet på én gang.
Skriv en kommentar
Sådan vil de unge i ældreplejen ledes De unge i ældreplejen vil have synlighed, ligeværd og socialt engagement fra deres ledere. Kommunernes udviklingscenter, Komponent, peger i en analyse på fem vigtige kompetencer, når man skal lede unge medarbejdere.
Skriv en kommentar
Stor pose penge på vej til efteruddannelse af medarbejdere og ledere i ældreplejen Samarbejde mellem KL, Sundhedsstyrelsen, Danske SOSU-skoler og Danske Professionshøjskoler skal sikre, at kommunerne er rustet til at gennemføre ældrereformens ambitioner.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart vil rykke Sundhedsstyrelsen tættere på sundhedsvæsenet I et år har Jonas Egebart stået i spidsen for Sundhedsstyrelsen. Han vil være en lyttende direktør for en lyttende styrelse. Som noget af det første, sendte han alle medarbejdere på besøg på blandt andet plejecentre og kommunale rehabiliteringscentre. Selv har han lige været på besøg i Rudersdal Kommune.
Skriv en kommentar
Ny bog: Den faglige ledelse i ældreplejen skal ud på gulvet Et stigende antal ældre med demens gør det mere udfordrende at arbejde i ældreplejen, og kræver derfor også mere af lederne. De skal i øjenhøjde med både borgere og medarbejdere, som skal hjælpes til refleksion og god faglig dømmekraft, lyder det i en ny bog om ledelse i ældreplejen.
Skriv en kommentar
Sundhedsklyngen Lillebælt vil opskalere succesrigt projekt Et tværsektorielt projekt i Middelfart Kommune, hvor et akutteam forebygger indlæggelser, forsøges nu bredt ud til flere kommuner omkring Sygehus Lillebælt, men lovgivningen besværliggør overgangen fra projekt til drift.
Skriv en kommentar
Furesø Kommune ansætter ny velfærdsdirektør Katrine Birk stopper i Tårnby Kommune for at blive ny velfærdsdirektør i Furesø Kommune.
Skriv en kommentar
Ny vicekommunaldirektør i Langeland Kommune Henrik Mott Frandsen er ny vicekommunaldirektør med ansvar for velfærdsområdet i Langeland Kommune. Han tiltræder stillingen 1. marts 2024.
Skriv en kommentar
KL og Forhandlingsfællesskabet har udvekslet krav til OK-24 Forhandlingerne om OK-24 er i gang. KL går til forhandlingerne med ønsker om et kommunalt arbejde i balance, mens Forhandlingsfællesskabet har fokus på en betydelig økonomisk forhandlingsramme.
Skriv en kommentar
Ledelse skal rykke ud i mellemrummet Ny bog opfordrer offentlige ledere til at indtage mellemrummet og arbejde på tværs for at løse udfordringer på nye måder. Mellemrummet skal ses som et rum for anderledes opgaveløsning frem for en ekstra opgave, siger forfatter bag bogen.
Skriv en kommentar