Hjertelæge Ulrik Dixen og kommunal kvalitets- og udviklingskoordinator Ulla Borup Hemmingsen fra Vordingborg Kommune har begge været medlemmer af styrekomiteen bag et nyt studie, der har undersøgt screening for atrieflimmer på forebyggende hjemmebesøg.

Forsøg med screening for atrieflimmer i kommuner åbner for fremtidige tværsektorielle samarbejder I et forsøg tilbød tre kommuner borgere en screening for atrieflimmer på forebyggende hjemmebesøg. Mange borgere takkede ja, og forsøget viser en farbar vej for tværsektoriel forskning, siger hjertelæge. 

I et nyt studie har tre kommuner i samarbejde med hospitaler testet, om det giver mening, at sundhedspersonale i kommunerne screener borgere for atrieflimmer i forbindelse med et forebyggende hjemmebesøg. Kernen i studiet er, at en sundhedsfaglig kommunal person, der alligevel skal i kontakt med borgeren grundet hjemmebesøget, kan fungere lidt som fremskudt diagnostisk enhed for en hjerteafdeling Ulrik Dixen, overlæge, hjertemedicinsk afdeling, Amager og Hvidovre Hospital Mange ældre med atrieflimmer kan have denne godartede hjerterytmeforstyrrelser, som de ikke kan...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.