Gitte Kjeldsen er projektleder for Tværspor, der er i gang med at udvikle en algoritme, der skal hjælpe sundhedsprofessionelle til at forudse, hvornår en borger er høj i risiko for at blive indlagt.

Algoritme skal få sundheds­professionelle til at gribe ind inden indlæggelse Forskningsprojektet Tværspor har udviklet en algoritme, der skal hjælpe sundhedsprofessionelle til at forudse, hvornår en borger er høj i risiko for at blive indlagt. Det skal føre til forebyggelige indsatser, så indlæggelsen ikke sker.

Genindlæggelsesprocenten skal ned, men trods mange forskellige tiltag i Odder, Hedensted, Skanderborg og Horsens kommuner, er det endnu ikke lykkedes. Nu er håbet, at en algoritme kan få statistikken til gå i den rigtige retning. Forskningsprojektet Tværspor undersøger, hvordan analyser af sundhedsdata kan hjælpe med at forudse de borgere, der er i risiko for at blive indlagte. »Der er lavet aktive indsatser og ansat ekstra personer, der skal være med til at forebygge indlæggelser. De enkelte initiativer ser godt ud,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.