På den årlige Alzheimer’s Association International Conference i juli 2015 blev der præsenteret gode nyheder på forskningsfronten. Danske forskere fortalte om lovende resultater af studier, der ser på effekten af motion i patienter med Alzheimers: Således lader motion af moderat til høj intensitet til ikke bare at bremse udviklingen af sygdommen, men måske ligefrem forbedre patienternes kognitive funktioner. Det skriver TIME. Tidligere studier har primært set på den forebyggende effekt af motion, men også efter en diagnose lader det altså til,...

Forsker: Tal mindre om vægt, når du rådgiver om sundhed Vægt bliver tillagt for stor betydning, når sundhedsprofessionelle rådgiver borgere om sundhed, mener Rasmus Køster-Rasmussen, der har dedikeret sin forskning til at nedbryde myter om vægt og overvægt.
Skriv en kommentarSuccesfuld fertilitetsbehandling øger risiko for depression Et studie fra Københavns Universitet viser overraskende, at mødre, der har fået et barn efter fertilitetsbehandling har øget risiko for depression sammenlignet med de kvinder, der har fået behandlingen, men intet barn.
Skriv en kommentar
Kan personale, der nynner og synger, forbedre trivslen blandt demente? Nyt forskningsprojekt skal lære sosu’er om musikterapi, der er en simpel metode til at forbedre omgangen med demente borgere, så begge parter trives bedre, og forbruget af antipsykotisk medicin kan sænkes. Kolding Kommune er med, og medarbejderne har allerede glæde af det ekstra greb i værktøjskassen.
Skriv en kommentar
Regionerne afsætter penge til forskning i forebyggelse Seks sundhedsfremmende projekter er blevet udvalgt til at dele syv mio. kroner fra Den Fælles Regionale Pulje til Forskning i Forebyggelse.
Skriv en kommentar
Ny ph.d.: Digital visitation til høreapparat giver færre fejldiagnoser, mens patienterne stadig er tilfredse Ny ph.d.-afhandling af Lene Dahl Siggaard, afdelingslæge ved Øre-, Næse, Halskirurgisk og Audiologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital afdækker effekterne af digital visitation af voksne med høretab til behandling med høreapparater. I Danske Regioner er det forhåbningen, at digital visitation på høreområdet kan rulles ud i 2025.
Skriv en kommentar
Tabubelagt: Hvorfor er det så svært at tale om dårlige tænder hos ældre? En følelse af skam blandt de ældre og blufærdighed hos de ansatte kan gøre det svært at tale om dårlige tænder hos ældre borgere. Et nyt studie fra KU viser, at det står særdeles sløjt til med selv helt basal dokumentation for borgernes tandproblemer. Derfor bør ældres tænder indgå som en systematisk del af ældreplejens arbejde, lyder anbefalingen.
Skriv en kommentarDemente har stor glæde af sansestimuli Erfaringer fra Solrød peger på, at sansepåvirkning gør demente gladere og mere nærværende.
Skriv en kommentar
Rehabilitering af demente borgere volder vanskeligheder i kommunerne På trods af nationale planer og retningslinjer for rehabilitering af demensramte borgere, så er kommunerne stadig for usikre på, hvordan den bedste indsats bliver givet. Det viser en ny rapport fra Videnscenter for Rehabilitering og Palliation.
Skriv en kommentarDemente i egen bolig er oftere udsat for polyfarmaci og fejlmedicinering Nyt studie fra Videnscenter for Demens viser, at ældre med demens, som stadig bor hjemme, oftere bliver udsat for polyfarmaci og fejlmedicinering end ikke-demente.
Skriv en kommentar
Sygeplejerske modtager forskningspris for Erindringsdans Minder og motion kombineres, når mennesker med demens deltager i Erindringsdans. Susanne Rishøj har udviklet konceptet, der i dag bliver brugt i 81 kommuner.
Skriv en kommentar