Forbruget af antipsykotisk medicin blandt mennesker med demens skulle ned. Det besluttede Folketinget som en del af den Nationale Demenshandlingsplan i 2016. Faktisk skulle det halveres inden 2025. Der er et godt stykke vej, før dette mål bliver opnået, for forbruget af antipsykotisk medicin til mennesker med en demenssygdom i Danmark er stagneret, og forbruget er steget på plejehjem fra 25,3 pct. i 2016 til 27,5 pct. i 2020. Andelen af mennesker med demenssygdom uden for plejehjemmene, der får antipsykotisks...

Demente og pårørende lider under COVID-19 Hjemmeboende patienter med demens og deres pårørende led under nedlukningen af Danmark i foråret, hvor ensomhed og forværret helbred betød forringet livskvalitet. Alzheimerforeningen opfordrer til, at der ikke igen lukkes ned for kommunale behandlings- og aktivitetstilbud. KL kan ikke love noget.
Skriv en kommentarAlzheimerforeningen: Hver femte demenspatienter føler sig afvist ved praktiserende læger I knap hver femte samtale, der omtaler læger på Alzheimerforeningens rådgivningslinje, fortæller demenspatienter og pårørende, at de har følt sig afvist af den praktiserende læge.
Skriv en kommentar
Kan personale, der nynner og synger, forbedre trivslen blandt demente? Nyt forskningsprojekt skal lære sosu’er om musikterapi, der er en simpel metode til at forbedre omgangen med demente borgere, så begge parter trives bedre, og forbruget af antipsykotisk medicin kan sænkes. Kolding Kommune er med, og medarbejderne har allerede glæde af det ekstra greb i værktøjskassen.
Skriv en kommentarBrugen af antipsykotisk medicin til ældre med demens er fortsat højt Hver femte ældre med demens fik antipsykotisk medicin i 2022. Dermed er niveauet det samme som i 2016, viser en rapport fra Sundhedsdatastyrelsen.
Skriv en kommentar
Direktør i Alzheimerforeningen: Vi har akut brug for medicin mod demens Hvis vi ikke snart finder bedre behandlinger til personer med en række demenssygdomme, kommer presset fra demografien til at slå den økonomiske bund ud af sundhedssystemet. Det forudsiger adm. direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.
Skriv en kommentar
Nedlukkede dagtilbud til demente har ramt ægteparret Veber hårdt Demente og deres pårørende oplevede alvorlige konsekvenser, da samfundet lukkede ned i foråret på grund af COVID-19, viser undersøgelse foretaget af Alzheimerforeningen. For Jette og Birger Veber betyder det dårligere livskvalitet, og at deres tid sammen kan blive kortere.
Skriv en kommentar
Coronanedlukning har haft alvorlige konsekvenser for demensramte For hver tredje hjemmeboende borger med demens har coronanedlukningen betydet varige skader på helbredet, viser ny rapport fra Alzheimerforeningen.
Skriv en kommentar
Forsker anbefaler struktureret og personcentreret rehabiliteringsmodel af demens Demenskoordinatorer er en vigtig brik i REHPAs bud på en rehabiliteringsmodel for demensramte. Modellen lægger vægt på systematik med behovsvurdering, så rehabiliteringen foregår med udgangspunkt i borgerens egne ønsker.
Skriv en kommentar
Forsker: Der mangler fælles forståelse for rehabilitering af demensramte Rehabilitering er en vigtig faktor for at sikre demensramte borgeres livskvalitet, men det udfordrer praksis, at der ikke er en national forståelse af, hvad rehabilitering af demensramte vil sige, siger postdoc.
Skriv en kommentar
Sygeplejerske modtager forskningspris for Erindringsdans Minder og motion kombineres, når mennesker med demens deltager i Erindringsdans. Susanne Rishøj har udviklet konceptet, der i dag bliver brugt i 81 kommuner.
Skriv en kommentarKommuner har sat turbo på demensindsatsen Alle kommuner har i dag et tilbud om aflastning eller rådgivning til pårørende til demente. Både en professor og Alzheimerforeningens direktør roser kommunerne for deres indsats.
Skriv en kommentar