Med beløbet til regeringens udspil om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen flytter regeringen og Dansk Folkeparti midler fra regionerne til kommunerne, siger Jakob Kjellberg.

Finanslovsaftalen flytter penge fra regionerne til kommunerne En stor del af midlerne fra finansloven til sundhedsområdet går til regeringens udspil for det nære sundhedsvæsen. Aftalen er forventelig, siger sundhedsøkonom, mens Lægeforeningen er skuffet.

To mia. kr. i perioden fra 2018-2021 til sundhedsområdet, heraf omkring en halv milliard i 2018. Så meget ekstra får sundhedsområdet ud af den nye finanslovsaftale, som regeringen sammen med Dansk Folkeparti gav hinanden håndslag på fredag aften. Finansloven medfører midler til endnu en akuthelikopter, en ny HPV-vaccine i børnevaccinationsprogrammet og mere sikker brug af data på sundheds- og ældreområdet. Men det punkt, der har fået allokeret flest penge, er det nære og sammenhængende sundhedsvæsen. Op mod 850 mio. kr. skal...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.