Fagligt oplæg til 10-årsplan for psykiatrien prioriterer børn og unge
Foto: Privat

Fagligt oplæg til 10-årsplan for psykiatrien prioriterer børn og unge Sundhedsstyrelsen præsenterer i dag det faglige oplæg for den 10-årsplan for psykiatrien, Socialdemokratiet gik til valg på i 2018. Hvis politikerne lytter til fagfolkene, står personer med de sværeste psykiske lidelser og børn og unge med psykisk mistrivsel i første række til at få bedre behandling. Børne- og ungdomspsykiatrisk formand glæder sig ved udsigten til tidligere diagnosticering.

Efter et langt forløb, der flere gange er blevet forsinket af COVID-19-pandemien, er det faglige oplæg for en 10-årsplan for psykiatrien nu endelig landet. 208 sider dækker bredt over ni forskellige temaer lige fra afstigmatisering til retspsykiatri. Oplægget indeholder bl.a. i alt 37 forskellige anbefalinger. Fem anbefalinger er ‘prioriterede indsatser’, som bør sættes i værk først: Opbygning af et let tilgængeligt tilbud af ensartet og høj kvalitet i kommunerne til børn og unge med psykisk mistrivsel; Styrkede indsatser til mennesker...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind