Inge Kristensen, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed

Diagnostisk sikkerhed bør opprioriteres En ny analyse viser, at cirka en tredjedel af alle alvorlige og dødelige hændelser er relateret til den diagnostiske proces. Der sker fejl i alle led af processen herunder blandt andet i hjemmeplejen, og derfor bør indsatsen mod fejl styrkes i hele patientforløbet, anbefaler Inge Kristensen, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

En ny analyse viser, at der hvert år rapporteres over 1.000 alvorlige og dødelige hændelser med relation til den diagnostiske proces. Diagnoserelaterede hændelser er dermed mindst lige så hyppige som medicinrelaterede, når det gælder alvorlige og dødelige hændelser.  Der er kommet en større afhængighed mellem kommunerne og det regionale sundhedsvæsen i takt med de kortere patientforløb på hospitalerne Inge Kristensen, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed Det viser den nye rapport ’Veje til bedre diagnoser 2’, der er udgivet af...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.