»Jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at det arbejde vi har lavet er en investering i de socialt udsatte. Det er tiltag, der kommer til at blive,« siger Jean Hald, enhedschef for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Hovedstaden.

Coronakrisen har styrket det tværsektorielle samarbejde om socialt udsatte Risikoen for coronasmitte blandt socialt udsatte og hjemløse fik sat turbo på det tværsektorielle samarbejde i hovedstaden, og flere håber, det fortsætter efter corona. Få socialt udsatte har fået coronavirus, men nu begynder de at vise sig på hospitaler af andre grunde og i dårligere forfatning end normalt.

Det er livsfarligt for hjemløse at blive udskrevet til gaden. Den sætning har enhedschef for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Hovedstaden Jean Hald hørt flere gange. Men det er først med coronakrisen, at det for alvor er gået op for alle, at det er livsfarligt for den hjemløse at blive udskrevet uden at blive udskrevet til et sted. Det ville de løse i hovedstadsområdet, og da coronaepidemien for alvor kom til Danmark blev der hurtigt nedsat en gruppe i hovedstaden,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.