»Collective impact« er ikke ligefrem et selvforklarende begreb. Alligevel har Kalundborg Kommune i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Socialt Udviklingscenter (SUS) fået 10 mio. kr. af den A.P. Møllerske Støttefond til at eksperimentere med Collective impact, som kort forklaret er en måde at få aktører til at samarbejde om at løse en kompliceret udfordring. I USA og Canada får Collective impact-projekter æren for markante forandringer som nedbringelse af ungdomskriminalitet i New York og en reduktion af børneovervægt i staten Massachussets. Og nu er...

På Folkemødet kaldes uligheden i sundhed for et ‘vildt problem’: Men hvad betyder det? Torsdag formiddag var en række politikere, interessenter, forskere og embedsmænd gået sammen for alvor at forstå og diskutere, hvad uligheden i danskernes sundhed kan få af konsekvenser, hvis der ikke handles.
Skriv en kommentar
Læger: Manglende sammenhængskraft øger uligheden i sundhed Trods flere alarmerende rapporter bliver uligheden i sundhed i Danmark ved med at stige. En af faktorerne er, at multisyge og socialt udsatte bliver tabt mellem systemer og sektorer. En praktiserende læge i Nysted på Lolland har måske udviklet en løsning.
Skriv en kommentar
Læger hjælper bosteder med at spotte demens Medarbejdere på kommunale bosteder bliver opkvalificeret, så de bliver bedre til at se tegn på demens hos beboere med udviklingshæmning.
Skriv en kommentar
Slut med arbejdsgrupper: Sundhedsdirektør vil have borgerne tæt på løsningerne Rødovre Kommune insisterer på ikke at sidde alene som kommune og udvikle løsninger. Borgerens skal tæt på beslutningerne. På den måde tror, social- og sundhedsdirektøren, at borgerne bliver mere sikre på eget forløb og situation.
Skriv en kommentar
Helhedsindsatser breder sig i kommunerne Flere store projekter har det seneste år understreget en tendens til, at kommunerne i stigende grad tænker i helhedsorienterede, tværfaglige indsatser til de mest udsatte borgere.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: Langt sejt træk kan nu aflæses i diabetestal Efter ni år kan resultaterne i Tingbjerg Changing Diabetes begynde at aflæses på bundlinjen. Til stor glæde for forskningsleder Paul Bloch, der i øjeblikket arbejder på en udbredelsesmodel. Initiativet er et af tre nominerede til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Herning skaber holdbare mandefællesskaber Mange kommuner etablerer forløb for mænd for at styrke deres sundhed, men det er ikke så tit, at mændene holder sammen efter forløbet. I Herning har mandefællesskaberne vist sig at være holdbare igennem flere år, og det skyldes bl.a. længden på forløbet, mener tovholder Elsebeth Houe.
Skriv en kommentar
Det er nemmere at rapportere om utilsigtede hændelser på papir De ti hjemmeplejegrupper i Aalborg Kommune bruger papir og kuglepen i stedet for iPad, når social- og sundhedsassistenter og -hjælpere oplever fald eller glemt medicin hos borgerne. Den ’gammeldags’ metode giver langt flere indrapporteringer og dermed bedre mulighed for at forebygge utilsigtede hændelser.
Skriv en kommentar
Danskernes sundhed går i den forkerte retning Sundhedsprofilen 2021 er offentliggjort, og den viser, at danskernes generelle sundhed udvikler sig negativt. Specielt er der problemer med mental trivsel, overvægt og ulighed i sundhed.
Skriv en kommentar
Vestjyske kommuner lokker SOSU-elever med elevløn Manglen på SOSU-elever er kritisk i Ringkøbing-Skjern Kommune. Elevløn er dog kun en af mange indsatser for at tiltrække og fastholde ansatte i omsorgssektoren.
Skriv en kommentar
Opsøgende sygeplejersker i Vejle finder somatiske sygdomme hos socialt udsatte Udsatte borgere i Vejle Kommune bliver tilbudt at få en sundhedsscreening for fysiske sygdomme. Her finder sygeplejersken næsten altid en afvigelse. Ambitionen er at forebygge sygdomme og understøtte borgerne til at leve det liv, de ønsker.
Skriv en kommentar