»Vi kan tale om alt.« Sådan lyder invitationen til alle Odenses unge under 30 år, der fremover kan få gratis og anonym rådgivning om alt fra kønsidentitet, prævention, seksualitet og seksuelt overførte sygdomme i den nye klinik for seksuel sundhed. De unge vil blive mødt af faguddannet personale, prævention er gratis, og det koster heller ikke noget at blive testet for seksuelt overførte sygdomme. Klinikken er etableret i samarbejde mellem Odense Kommune, Region Syddanmark og AIDS-Fondet. Børn- og ungerådmand i...

Efter flere års tilbagegang: Flere danskere får dosispakket medicin Andelen af danskere, der får maskinelt dosispakket medicin, er på bare to år steget med 42 pct., viser en ny undersøgelse fra KL. Det er dog langt fra alle kommuner, der er kommet med på vognen. »Det er ikke et bevidst valg. Vi vil rigtig gerne være med og lægger mange kræfter i det,« lyder det fra Odense Kommune.
Skriv en kommentar
Begrebet ‘forebyggelige indlæggelser’ har en forkert klang, mener akutchef Overalt i landet forsøger man med større eller mindre succes at forebygge unødige indlæggelser af ældre borgere. Men modsat nogle af sine kolleger mener Poul Henning Madsen, cheflæge for akutafdelingen på OUH, at vi bør undgå at pege fingre ad kommunerne.
Skriv en kommentar
Tværsektorielt tilbud tager hånd om unges seksuelle sundhed i Fredericia Initiativet UngMod er en åben dør til unge, der vil tale om seksualitet og trivsel. Indsatsen skal være med til at forebygge kønssygdomme, og at unge piger uønsket bliver gravide.
Skriv en kommentar
Lavere sygefravær og større tilfredshed: Odense har fundet opskriften Faste tværfaglige teams sænker sygefraværet blandt medarbejdere og øger trygheden hos de ældre borgere. Inden 2027 skal hele Odense Kommunes hjemme- og sygepleje arbejde på den måde.
Skriv en kommentar
Flere på fuld tid i hjemmeplejen øger arbejdsglæden Efter at have været i gang i næsten tre år viser projektet ’En fremtid med fuldtid’, at flere medarbejdere på fuld tid giver højere medarbejdertilfredshed, færre vikarer, lavere medarbejderomsætning, gladere borgere og bedre økonomi for både medarbejdere og de kommunale arbejdsgivere.
Skriv en kommentar
Odense femdobler antallet af faste teams Byrådet i Odense har afsat 35 mio. kr. til at udbrede de faste tværfaglige teams, som med succes har kørt som pilotprojekt i kommunen, til alle plejekrævende borgere.
Skriv en kommentar
Nyt samarbejde i Syddanmark skal skaffe flere sygeplejersker Ifølge en analyse kommer det danske samfund til at mangle 8.200 sygeplejersker i 2030, hvis ikke tingenes tilstand ændrer sig. Derfor har en række organisationer gået sammen med de syddanske kommuner for at sikre, at der også i fremtiden er sygeplejersker nok.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: »Nøglen til succes ligger på det udøvende ledelsesniveau« Hemmeligheden bag succesen med det tværsektorielle initiativ HjerteFyn er, at de udøvende ledere fra starten har været tovholdere på at sikre hjertepatienter et sammenhængende forløb af høj og ensartet kvalitet. HjerteFyn er et af tre nominerede intitiativer til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Odense lancerer køreordning for borgere med demens Puljemidler gør det muligt for Odense Kommune at indføre en forsøgsordning med kørselstilbud for mennesker med demens.
Skriv en kommentarEU-indsats skal styrke indsats mod overvægt i Sønderjylland Gennem et internationalt samarbejde modtager Regions Syddanmark og Haderslev Kommune millioner til at undersøge, hvordan de bedst kan give en hånd til syge mennesker med overvægt.
Skriv en kommentar
Ny ældrereform: »Djævlen ligger i detaljen« To ældrechefer glæder sig grundlæggende over, at der nu er en ældrereform i hus, men de afventer lovudmøntningen og kommunernes kommende økonomiaftale. Og så advarer begge skarpt om at tage sygeplejen fra kommunerne, for så mister de faste teams, der er en af grundstenene i ældrereformen, deres betydning.
Skriv en kommentar