Normalt skal patienten ind til kontrol på hospitalet, efter patienten bliver udskrevet fra hospitalet. Sådan foregår det ikke, når patienter udskrives fra geriatrisk afdeling på Odense Universitetshospital (OUH) eller den Fælles Akutmodtagelse (FAM). I stedet tager et team af sygeplejersker og læger ud til patienterne på kommunens rehabiliteringstilbud Lysningen. Det skriver OUH på sin hjemmeside. »Vi har erstattet det ambulante kontrolbesøg med, at vi i stedet møder op dér, hvor patienten er. Samtidig koordinerer vi behandlingen med kommunens plejepersonale og kan den...

Pilotprojekt i Odense: 90 pct. af plejehjemsbeboerne undgår tur på hospitalet En hospitalslæge og en kommunal akutsygeplejerske kører begge ud, når der bliver tilkaldt en ambulance til en plejehjemsbeboer i Odense. I 90 pct. af tilfældene kan den ældre undgå en tur med ambulancen ind til hospitalet og i stedet blive behandlet på plejehjemmet.
Skriv en kommentar
Træningsprogram løfter demensramte fysisk og psykisk i Odense Et tilbud i Odense med to ugentlige træninger i fire måneder arbejder målrettet på, at demensramte skal få følelsen af, at de stadig kan lære nyt. 60 til 70 pct. forbedrer sig efter de fire måneder.
Skriv en kommentar
Samarbejde skal få private plejefirmaer til at tænke i rehabilitering Odense Kommune begynder på et samarbejde med to private plejefirmaer for at sikre, at der også tænkes tværfagligt i private tilbud. Det private firma Kære Pleje glæder sig til at begynde at tænke rehabilitering i deres pleje.
Skriv en kommentar
Sygehuslæger går stuegang på akutpladser i Vejle Kommune Vejle Sygehus afprøver en ny ordning, hvor læger går udgående stuegange hos borgere på kommunens akutpladser. Det skal nedbringe antallet af genindlæggelser og skabe større tryghed.
Skriv en kommentar
Tværsektorielt samarbejde uden effekt Et tværsektorielt samarbejde i Odense mellem kommune, hospital og almen praksis havde ingen særlig effekt. Fejlen ligger i implementeringen, konkluderer evaluering fra Vive.
Skriv en kommentar
Borgernes motivation skal være udgangspunktet i rehabiliteringsforløb i Randers Rehabilitering skal planlægges efter det, som motiverer borgeren. Det er omdrejningspunktet for et pilotprojekt med rehabiliteringsforløb i Randers Kommune.
Skriv en kommentar
Tre sundhedschefer ser frem mod 2025 Ældrelov og sundhedsreform bliver overskrifterne for arbejdet i 2025. Sådan lyder det fra sundhedscheferne i Ballerup, Randers og Vejle kommuner, der allerede er i fuld gang med arbejdet.
Skriv en kommentar
Hjemmetræning mindsker behov for hjemmehjælp Erfaringer fra Odense Kommune viser, at hjemmetræning ikke bare giver ældre bedre livskvalitet, træningen udskyder og reducerer også deres behov for hjemmehjælp.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: »Nøglen til succes ligger på det udøvende ledelsesniveau« Hemmeligheden bag succesen med det tværsektorielle initiativ HjerteFyn er, at de udøvende ledere fra starten har været tovholdere på at sikre hjertepatienter et sammenhængende forløb af høj og ensartet kvalitet. HjerteFyn er et af tre nominerede intitiativer til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Odense lancerer køreordning for borgere med demens Puljemidler gør det muligt for Odense Kommune at indføre en forsøgsordning med kørselstilbud for mennesker med demens.
Skriv en kommentar
Ny ældrereform: »Djævlen ligger i detaljen« To ældrechefer glæder sig grundlæggende over, at der nu er en ældrereform i hus, men de afventer lovudmøntningen og kommunernes kommende økonomiaftale. Og så advarer begge skarpt om at tage sygeplejen fra kommunerne, for så mister de faste teams, der er en af grundstenene i ældrereformen, deres betydning.
Skriv en kommentar