Der er stor forskelle på, hvor gode de danske kommuner er til at overholde behandlingsgarantien for behandling af stofmisbrug. Det viser et dataudtræk fra Danmarks Statistik. Flere kommuner overholder garantien for alle behandlingsforløb, mens den i andre kommuner kun overholdes for knap 30 pct. af forløbene. Tallene svinger også markant mellem byer, som normalt er sammenlignelige i forhold til de kommunale nettoomkostninger pr. borger i behandling påpeger forsker i stofmisbrug ved Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE), Lars...

Efter stor økonomisk indsprøjtning: Kan Nordjylland bremse stigningen af børn og unge med mistrivsel? Region Nordjylland og en række forskere skal i samarbejde med fire kommuner undersøge, hvordan børn og unge i psykisk mistrivsel eller med psykisk sygdom kan få hurtigere og bedre hjælp. Håbet er især at knække koden til et veltilrettelagt og overskueligt forløb på tværs af sektorer.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: Langt sejt træk kan nu aflæses i diabetestal Efter ni år kan resultaterne i Tingbjerg Changing Diabetes begynde at aflæses på bundlinjen. Til stor glæde for forskningsleder Paul Bloch, der i øjeblikket arbejder på en udbredelsesmodel. Initiativet er et af tre nominerede til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Herning skaber holdbare mandefællesskaber Mange kommuner etablerer forløb for mænd for at styrke deres sundhed, men det er ikke så tit, at mændene holder sammen efter forløbet. I Herning har mandefællesskaberne vist sig at være holdbare igennem flere år, og det skyldes bl.a. længden på forløbet, mener tovholder Elsebeth Houe.
Skriv en kommentar
På Folkemødet kaldes uligheden i sundhed for et ‘vildt problem’: Men hvad betyder det? Torsdag formiddag var en række politikere, interessenter, forskere og embedsmænd gået sammen for alvor at forstå og diskutere, hvad uligheden i danskernes sundhed kan få af konsekvenser, hvis der ikke handles.
Skriv en kommentar
Det er nemmere at rapportere om utilsigtede hændelser på papir De ti hjemmeplejegrupper i Aalborg Kommune bruger papir og kuglepen i stedet for iPad, når social- og sundhedsassistenter og -hjælpere oplever fald eller glemt medicin hos borgerne. Den ’gammeldags’ metode giver langt flere indrapporteringer og dermed bedre mulighed for at forebygge utilsigtede hændelser.
Skriv en kommentar
Næsten hvert femte barn i 0. klasse har urininkontinens Sundhedsplejersker i to nordjyske kommuner samarbejder med Aalborg Universitetshospital om at forbedre kvaliteten af de råd og vejledninger, der bliver givet til forældre, så færre børn med inkontinens får brug for en henvisning til hospitalet. Forsøg viser at halvdelen af børnene med inkontinens kan få hjælp i primærsektoren.
Skriv en kommentar
Danskernes sundhed går i den forkerte retning Sundhedsprofilen 2021 er offentliggjort, og den viser, at danskernes generelle sundhed udvikler sig negativt. Specielt er der problemer med mental trivsel, overvægt og ulighed i sundhed.
Skriv en kommentar
Vestjyske kommuner lokker SOSU-elever med elevløn Manglen på SOSU-elever er kritisk i Ringkøbing-Skjern Kommune. Elevløn er dog kun en af mange indsatser for at tiltrække og fastholde ansatte i omsorgssektoren.
Skriv en kommentar
Opsøgende sygeplejersker i Vejle finder somatiske sygdomme hos socialt udsatte Udsatte borgere i Vejle Kommune bliver tilbudt at få en sundhedsscreening for fysiske sygdomme. Her finder sygeplejersken næsten altid en afvigelse. Ambitionen er at forebygge sygdomme og understøtte borgerne til at leve det liv, de ønsker.
Skriv en kommentar
Botilbud vil have bugt med med medicinfejl Assens og Skive er blandt 10 kommuner i projekt ‘Medicinsikre botilbud’. Målet for de to kommuner er at gøre dokumentationen lettere og skabe mindre forvirring ved medicinbestilling.
Skriv en kommentar
Læger: Manglende sammenhængskraft øger uligheden i sundhed Trods flere alarmerende rapporter bliver uligheden i sundhed i Danmark ved med at stige. En af faktorerne er, at multisyge og socialt udsatte bliver tabt mellem systemer og sektorer. En praktiserende læge i Nysted på Lolland har måske udviklet en løsning.
Skriv en kommentar