Allerede fra næste uge vil nogle ældre og særligt sårbare blive tilbudt et fjerde vaccinestik. Fra 15. september vil der blive tilbudt revaccinationer til beboere på plejehjem og de allerældste, og fra 1. oktober bliver alle over 50 år tilbudt et boosterstik. Det betyder, at 2,5 mio. danskere til efteråret vil blive tilbudt revaccination.

2,5 mio. danskere bliver tilbudt revaccination til efteråret Først skalFørst skal særligt sårbare og ældre tilbydes et fjerde vaccinestik mod COVID-19, og fra 1. oktober tilbydes alle over 50 år et boosterstik. Det kom frem på gårsdagens coronapressemøde, hvor det også lød, at medarbejdere på landets plejecentre og hjemmepleje skal testes et par gange om ugen. særligt sårbare og ældre tilbydes et fjerde vaccinestik mod COVID-19, og fra 1. oktober tilbydes alle over 50 år et boosterstik. Det kom frem på gårsdagens coronapressemøde, hvor sundhedsministeren også løftede sløret for at der er en ny coronapille på vej.

Coronasmitten er let stigende i Danmark, hvor den nye om mere smitsomme omnikronvariant BA5 nu udgør 59 pct. af de positive tilfælde. Det gav anledning til et nyt coronapressemøde, hvor dagsordenen lød på den aktuelle situation med den stigende coronasmitte samt regeringens coronastrategi for efteråret og vinteren. Fordi smitten er kommet lidt tidligere i form af en mindre sommerbølge, er det nødvendigt at handle nu, for først og fremmest at beskytte de særligt sårbare og ældre, sagde statsminister Mette Frederiksen...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind