Ulighed i sundhed: Kvinder med handicap eller psykisk sygdom screenes sjældnere for brystkræft Markant flere kvinder med handicap eller psykisk sygdom bliver aldrig screenet for brystkræft sammenlignet med andre kvinder. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Statens Institut for Folkesundhed.

Alle danske kvinder i alderen 50-69 år tilbydes hvert andet år en røntgenundersøgelse af brysterne, men en ny undersøgelse foretaget af Statens Institut for Folkesundhed viser, at kvinder med handicap eller psykisk sygdom i langt mindre grad deltager i screeningsprogrammet for brystkræft sammenlignet med andre kvinder. Screening er en effektiv metode til at opdage brystkræft tidligt og dermed forbedre behandlingsmulighederne og chancen for overlevelse. Undersøgelsen, der er finansieret af Helsefonden, trækker på data fra godt 470.000 kvinder i alderen 50-69...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind