Spædbørn med spiseproblemer har øget risiko for mistrivsel i skolealderen
Foto: Ruth Jenkinson/Science Photo Library/Ritzau Scanpix

Spædbørn med spiseproblemer har øget risiko for mistrivsel i skolealderen Ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed viser udbredt mistrivsel og psykisk sygdom blandt børn og unge i hovedstadsområdet.

Data fra 17 kommuner i Region Hovedstaden viser, at næsten 11 procent af de unge i udskolingsalderen viser tegn på mistrivsel. Næsten hver ottende er diagnosticeret med en psykisk sygdom, inden de bliver 16 år. Problemerne begynder for nogle allerede, mens de er helt små. Rapporten viser, at unge, hvor sundhedsplejersken havde bemærkninger til spisning inden for det første leveår, har øget risiko for mistrivsel, når de kommer i udskolingsalderen. Og børn, som i indskolingsalderen havde problemer i forholdet til...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind