Tværsektoriel AK-behandling forbedrer patientsikkerhed Et samarbejde mellem hjemmesygeplejerskerne i 12 kommuner og Trombose og AK-Centeret på Næstved Sygehus giver en mere sikker AK-behandling til ældre og udsatte patienter, der i forvejen får hjælp til deres medicindosering.

Rigtig mange borgere er i blodfortyndende behandling med, men hvor en stor del bliver oplært i selvstyret AK-behandling, så er det ikke alle borgere, der kan varetage egen behandling. Nogle borgere, f.eks. skrøbelige ældre, psykisk syge og socialt udsatte borgere får hjælp med deres medicindosering af kommunens hjemmesygepleje, mens egen læge eller sygehus hjælper dem med målinger og justering af dosis. Den arbejdsdeling medfører dog en masse transporttid for patienterne og dertilhørende udgifter for kommunen, ligesom kommunens sygeplejersker, sygehuset og...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.