Rigtig mange borgere er i blodfortyndende behandling med, men hvor en stor del bliver oplært i selvstyret AK-behandling, så er det ikke alle borgere, der kan varetage egen behandling. Nogle borgere, f.eks. skrøbelige ældre, psykisk syge og socialt udsatte borgere får hjælp med deres medicindosering af kommunens hjemmesygepleje, mens egen læge eller sygehus hjælper dem med målinger og justering af dosis. Den arbejdsdeling medfører dog en masse transporttid for patienterne og dertilhørende udgifter for kommunen, ligesom kommunens sygeplejersker, sygehuset og...

KOL-patienter er »overraskende gode« til at følge behandling Patienter med KOL, der bliver fulgt i et ambulatorium, er rigtigt gode til at passe deres behandling. Det viser et nyt dansk studie, der også peger på, hvilke psykologiske faktorer, der er afgørende for patienternes adhærens.
Skriv en kommentarPopulær KOL-telefon udvider til flere kommuner Tre nye kommuner får fremover glæde af KOL-kompetencecentrets rådgivningstelefon, som Næstved-borgere har kunnet benytte sig af siden 2014.
Skriv en kommentar
Årets influenzavaccine var en fuser: »Man kan nærmest ikke påvise effekten« SSI gør status efter en på mange punkter usædvanlig influenzasæson, der bød på en sen, men eksplosiv smitte, høj vaccinetilslutning og lav vaccineeffekt.
Skriv en kommentar
Ny IV-aftale kompenserer syddanske kommuner økonomisk En økonomisk IV-aftale i Region Syddanmark betyder både flere ressourcer og flere opgaver med intravenøs behandling til de syddanske kommuner. Aftalen vil gøre en positiv forskel for borgerne, siger leder af sygeplejen i Varde Kommune, der dog kan være bekymret for, om kommunen kan følge med stigningen i antallet af opgaver.
Skriv en kommentar
Ny overenskomst for praktiserende læger er godt nyt for kommunerne Sundhedstjek på botilbud, plejehjemslæger og styrket kommunikation mellem almen praksis og kommuner. Der er flere gode nyheder i ny overenskomst for praktiserende læger, mener to sundhedschefer, som dog savner faste læger på botilbud og fastsat ansvar ved multisyge.
Skriv en kommentar
Kommunal forebyggelsesenhed på Sygehus Sønderjylland hjælper borgere på rette tidspunkt En ny kommunal forebyggelsesenhed på Sygehus Sønderjylland skal smidiggøre forløb på tværs af sektorgrænser. Corona sætter lige nu en stopper for spontane henvendelser, og derfor har de tværsektorielle relationer været i fokus i enhedens første måneder.
Skriv en kommentar
Botilbud vil have bugt med med medicinfejl Assens og Skive er blandt 10 kommuner i projekt ‘Medicinsikre botilbud’. Målet for de to kommuner er at gøre dokumentationen lettere og skabe mindre forvirring ved medicinbestilling.
Skriv en kommentar
Pilotprojekt i Odense: 90 pct. af plejehjemsbeboerne undgår tur på hospitalet En hospitalslæge og en kommunal akutsygeplejerske kører begge ud, når der bliver tilkaldt en ambulance til en plejehjemsbeboer i Odense. I 90 pct. af tilfældene kan den ældre undgå en tur med ambulancen ind til hospitalet og i stedet blive behandlet på plejehjemmet.
Skriv en kommentar‘Randersmodellen’ giver bedre forløb efter hospitalsindlæggelse Regionshospitalet Randers og de fire omkringliggende kommuner har skabt en bedre overgang fra hospital til kommunal pleje for patienter med hoftenært lårbensbrud. Ordningen reducerer genindlæggelser.
Skriv en kommentar
Vinder af Den Gyldne Tråd 2021: Halsnæs opsporer børn med mistrivsel Halsnæs Kommune har vundet Den Gyldne Tråd 2021 for at løse et problem, hvor praktiserende læger tidligere ikke kunne stille noget op. Når lægerne møder et barn eller en ung med tegn på mistrivsel, kan de I Halsnæs som noget nyt nu henvise direkte til PPR. Modellen fokuserer derved på tidligt opsporing og sikrer, at børn der ellers går under PPRs radar, kan få den rette hjælp.
Skriv en kommentar
Kommune åbner forebyggelsesenhed på sygehus Sønderborgs sundhedscenter åbner et forebyggelseskontor på Sygehus Sønderjylland i Sønderborg. Håbet er at tilbyde endnu flere borgere hjælp fra kommunale tilbud.
Skriv en kommentar