12 kommuner i Region Midtjylland går sammen i et projekt, der skal sikre bedre rehabilitering af hjertepatienter ved at udvikle og løfte kvaliteten i den kommunale sundhedsindsats. På vegne af kommunerne og Region Midtjylland har Sundhedscenter Vest i Ringkøbing-Skjern søgt og fået godt to millioner kroner fra Sundhedsstyrelsen til udviklingsprojektet ’Hjerterehabilitering: Fra hospital til kommunalt regi’. Det skriver Region Midtjylland. Kommunerne har fra årsskiftet 2016-2017 selv ansvaret for rehabiliteringen til borgere med kronisk hjertesygdom. »Det kræver, at vi iværksætter et...

Udskrivningsmøder via video med skrøbelige ældre giver færre genindlæggelser I et tværsektorielt projekt har seks vestjyske kommuner og et hospital lavet videokonferencer og modtagebesøg hos skrøbelige ældre. Det får borgerne til at føle sig trygge og mindsker genindlæggelser.
Skriv en kommentar
Hospitaler vil følge ældre godt hjem for at forebygge genindlæggelser Med simple midler som et ekstra besøg og samtaler pr. video, forsøger vestjyske kommuner at binde den kommunale og regionale sektor tættere sammen i forbindelse med udskrivelser. Målsætningen er mere tryghed for de ældre borgere og færre genindlæggelser.
Skriv en kommentarMidtjyske praksis har plads til flere patienter Lægedækningshøring i Region Midtjylland viser, at praktiserende læger kan tage imod 76.000 ekstra patienter. Men den kapacitet er geografisk skævt fordelt.
Skriv en kommentarKommuner og region styrker samarbejde om rehabilitering af kræftpatienter Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner har sammen med Regionshospitalet Randers ændret praksis for at få flere kræftpatienter i rehabilitering.
Skriv en kommentar‘Randersmodellen’ giver bedre forløb efter hospitalsindlæggelse Regionshospitalet Randers og de fire omkringliggende kommuner har skabt en bedre overgang fra hospital til kommunal pleje for patienter med hoftenært lårbensbrud. Ordningen reducerer genindlæggelser.
Skriv en kommentar
Forskningsleder ønsker mere fokus på borgerens forløb efter sygehuset Flere sundhedsopgaver rykker til kommunerne, men forskningen følger ikke med, og det er et problem, mener forskningsleder. Han synes, vi ved for lidt om kvaliteten ved de kommunale sundhedsopgaver og de problemer, der kan opstå i forløbet efter sygehuset.
1 kommentar
Otte kommuner udvikler ny uddannelse til sygeplejersker En avanceret klinisk sygeplejerske skal spille en ny rolle og have flere beføjelser. Det er formålet mede en ny sygeplejerske stilling, som otte kommuner vil lave en kandidatuddannelse til.
Skriv en kommentar
Ni kommuner vil styrke kræftrehabilitering i tværkommunalt samarbejde Ni nordsjællandske kommuner skal nu stå sammen om kræftrehabilitering. Borgere skal på tværs af kommunegrænser for at få det bedst tilgængelige tilbud målrettet dem.
Skriv en kommentar
Borgernes motivation skal være udgangspunktet i rehabiliteringsforløb i Randers Rehabilitering skal planlægges efter det, som motiverer borgeren. Det er omdrejningspunktet for et pilotprojekt med rehabiliteringsforløb i Randers Kommune.
Skriv en kommentar
Tre kommuner indgår samarbejde om psykiatri med region Kommunerne Lemvig, Holstebro og Struer er gået sammen med Region Midtjylland for at skabe en model om »Psykiatrien i Nordvest«. Det skal ikke defineres af sektorer, men være bedst for borgeren.
Skriv en kommentar
Danmarks seks største kommuner vil have flere kommunale læger De seks største kommuner står bag et fælles udspil om fremtidens sammenhængende sundhedsvæsen, hvor samarbejdet med almen praksis bør spille en større rolle.
Skriv en kommentar