Tandbørsten skal på overarbejde før thoraxkirurgi Ny klinisk retningslinje: To dage før og én dag efter et thoraxkirurgisk indgreb skal tænderne passes særligt grundigt, hvis man skal gennemgå et hjertekirurgisk indgreb og ønsker at minimere infektionsrisikoen.

Infektioner efter en operation er et stort problem, der ofte fastholder patienten i en hospitalsseng længere end højest nødvendigt. Især ældre er udsatte, hvis en luftvejsinfektion eller en svampeinfektion rammer, og derfor har plejepersonalet i primærsektoren en ekstra stor opgave med at forebygge. Den nye ’Klinisk retningslinje om forebyggelse af postoperative infektioner ved systematisk mundhygiejne i forbindelse med elektivt thoraxkirurgisk indgreb hos voksne patienter’ fra Center for Kliniske Retningslinjer peger på, at mundhygiejne spiller en stor rolle for infektioner: Hos patienter...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.