Kommuner har haft gode erfaringer med at bruge sundhedstjek hos den praktiserende læge til at finde sygdomme hos borgere, der har betydeligt nedsatte kognitive og psykiske funktionsevner som f.eks. hjerneskader eller autisme. Det viser en ny evaluering fra Sundhedsstyrelsen. I evalueringen indgår projekter fra Svendborg, Roskilde, Egedal/Allerød og København kommune, der har brugt metoden med et målrettet sundhedstjek for målgruppen. Formålet var at opspore sygdomme, og at gøre borgerne fortrolige med at bruge egen læge. For at metoden kan lykkes,...

Nye anbefalinger om behandling af overvægt i kommunerne får kølig modtagelse af læge i almen praksis De praktiserende lægers tidligere repræsentant i Sundhedsstyrelsens arbejdsgruppe er ikke imponeret over nye anbefalinger om behandling af børn og voksne med svær overvægt i kommunalt regi.
Skriv en kommentarStor succes med kultur på recept Borgere med depression, stress og angst har fået et bedre helbred, efter at de har deltaget i ‘Kultur på Recept’, hvor fire kommuner har afprøvet forløb med med kulturaktiviteter.
Skriv en kommentar
Sundhedstjek i Roskilde fanger helbredsproblemer hos udviklingshæmmede Udviklingshæmmede har ofte svært ved at komme til lægen, men med sundhedstjek i Roskilde, har langt flere fået den behandling, de har brug for. Sundhedsminister ser potentiale i målrettede sundhedstjek som et redskab til at opspore kroniske sygdomme.
Skriv en kommentar
Familier med kronisk syge børn får hjælp Tre kommuner har i et tre-årigt projekt sat ekstra fokus på børn med kronisk somatisk sygdom, der ellers har været en overset gruppe i kommunal regi. I Herning Kommune har det betydet, at der nu er kommet en permanent løsning til den tidligere oversete målgruppe.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: Langt sejt træk kan nu aflæses i diabetestal Efter ni år kan resultaterne i Tingbjerg Changing Diabetes begynde at aflæses på bundlinjen. Til stor glæde for forskningsleder Paul Bloch, der i øjeblikket arbejder på en udbredelsesmodel. Initiativet er et af tre nominerede til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Københavns sårbare borgere skal have fast læge Et flertal af Københavns Kommunes politikere vil give alle større botilbud i byen en fast læge tilknyttet for at flere sårbare borgere får lettere kontakt til lægen og dermed bedre sundhed.
Skriv en kommentar
Udgående psykiatriteams styrker indsatsen på botilbud De såkaldte botilbudsteams, hvor den regionale psykiatri tager ud til borgere med psykiske lidelser på bosteder, giver bedre behandling til beboerne, viser erfaringerne.
Skriv en kommentar
Holbæk mindsker sosu-frafald Flere social- og sundhedselever gennemfører deres uddannelse og praktikforløb i Holbæk Kommune efter indførelsen af nye tiltag.
Skriv en kommentar
Omlægning af speciallægeuddannelsen i almen medicin skal styrke lægedækningen Uddannelseslæger skal fremover bruge op til et halvt år ekstra i almen praksis som led i deres hoveduddannelse for at bidrage til bedre lægedækning.
Skriv en kommentar
Ny undersøgelse af danskernes sundhed viser fortsat bekymrende tendenser En midtvejssundhedsprofil-undersøgelse i 2023 viser, at danskernes sundhed på flere parametre går i den forkerte vej. Særligt går det værre for unge, der mistrives.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen glæder sig over høj tilslutning til vaccinationsprogram Der er blevet givet flere end 2,5 mio. vacciner i løbet af vinterhalvårets vaccinationsprogram mod COVID-19 og influenza, der fandt sin afslutning i denne uge. Sundhedsstyrelsen glæder sig over den høje tilslutning, mens praktiserende læge Niels Dreisler er bekymret for, om organiseringen af årets indsats også er kommet de svageste patienter til gavn.
Skriv en kommentar