Sundhedsstyrelsen kritiserer kommunernes diagnosekrav Det er problematisk, at kommunerne i stigende omfang stiller krav om en diagnose før borgere med tab af funktionsevne kan få hjælp fra det offentlige, lyder kritikken fra sundhedsstyrelsens direktør. KL afviser kritikken.

Det er et problem, at kommunerne i stigende omfang kræver, at lægen stiller en diagnose  før, at en borger med tabt funktionsevne kan få hjælp fra det offentlige i form af udbetalte ydelser. Sådan lyder kritikken fra Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm. I et interview med Politiken udtaler direktøren: »Det bekymrer mig, at man i den sociale sektor i stigende grad læner sig op ad, at man skal have borgere ind og afklaret sundhedsfagligt, før man gør sine egne ting færdige,«...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind