Karsten Bo Larsen, forskningschef i Cepos.Foto: CEPOS

Store forskelle i kommunernes evne til at fastholde ansatte i ældreplejen Mens kommunerne Herlev og Bornholm er bedst til at holde på de ansatte i ældreplejen, har Gribskov og Rebild haft den største personaleudskiftning, viser analyse fra tænketanken Cepos. Analysen dokumenterer også, at ansatte i hjemmeplejen generelt skifter job oftere end ansatte på plejehjem.

Den borgerlige-liberale tænketank Cepos har i en ny analyse undersøgt, hvor ofte personalet i den kommunale ældrepleje skiftede job i perioden 2017-2021 opgjort på kommuneniveau. Ifølge Karsten Bo Larsen, forskningschef i Cepos, kan tallene bruges til at sige noget om kvaliteten i kommunernes ældrepleje. Det interessante i tallene er, at der er en meget stor variation på tværs af kommunerne. Der er meget store forskelle på, hvor gode kommunerne er til at fastholde de samme medarbejdergrupper i ældreplejen Karsten Bo...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.