»Vi ved fra undersøgelser, at plejehjemslæger sikrer tryghed for de ældre borgere,« siger Jørgen Skadborg.

Nye tal: Markant flere plejehjem får tilknyttet faste læger Tal fra Danske Regioner viser, at 83 pct. af landets plejehjem nu har en fast plejehjemslæge tilknyttet. Det vækker glæde i PLO. Opgørelsen afslører dog også en geografisk skævhed i udbredelsen af ordningen.

Siden 2016 har PLO og Danske Regioner arbejdet aktivt på at udbrede antallet af plejehjemslæger på landsplan, og det arbejde skinner nu for alvor igennem. Baseret på indmeldinger fra regionerne i april 2023 vurderer Danske Regioner nu, at ca. 83 pct. af landets plejehjem har en fast læge tilknyttet.  Dermed har Danske Regioner og PLO indfriet sin erklærede målsætning om, at mere end 80 pct. af landets plejehjem skal have en plejehjemslæge ved udgangen af 2023. At være plejehjemslæge kommer...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.