Specialisering i primærsektoren – et gode eller et onde? Skal hjemmesygeplejersker specialiseres, og hvis ja, skal de så være specialister i sårbehandling, KOL eller telemedicin, eller skal de have styrket deres grundlæggende kompetencer, så de bliver bedre generalister? Frede Olesen er ikke i tvivl.

Et af de største fremskridt i udviklingen af dansk almen praksis var anerkendelsen af almen praksis som et speciale med tilhørende træning og uddannelse. Det er et speciale at være generalist! Derfor har det altid undret mig, at man kan starte som sygeplejerske i hjemmesygeplejen uden nogen form for supplering. Det har man så fra for eksempel Dansk Sygeplejeråd og KL siden søgt at råde bod på ved at bygge diverse smalle specialfunktionsuddannelser oven på sygeplejeuddannelsen, men kandidater til dette...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.