Et af de største fremskridt i udviklingen af dansk almen praksis var anerkendelsen af almen praksis som et speciale med tilhørende træning og uddannelse. Det er et speciale at være generalist! Derfor har det altid undret mig, at man kan starte som sygeplejerske i hjemmesygeplejen uden nogen form for supplering. Det har man så fra for eksempel Dansk Sygeplejeråd og KL siden søgt at råde bod på ved at bygge diverse smalle specialfunktionsuddannelser oven på sygeplejeuddannelsen, men kandidater til dette...

Dårligt samarbejde rammer palliation hårdt Små detaljer i samarbejdet kan afgøre forskellen på indlæggelse eller ej – det ses tydeligt ved bl.a. palliative forløb.
Skriv en kommentar
Den behandlingsansvarlige bør gøre sit indtog i kommunen Kommunerne skal tage et opgør med tendensen hen mod flere og flere teambaserede løsninger, hvor mange fagpersoner har kontakt med borgeren. I stedet skal man lade sig inspirere af sygehusene, der arbejder på at indføre behandlingsansvarlige læger.
Skriv en kommentar
Er regionerne ved at miste grebet om det nære? Hvor er regionernes ønske om dialog med patientorganisationer, berørte faggrupper og faglig ekspertise i det kommende arbejde med en plan for det nære sundhedsvæsen?
Skriv en kommentar
Vi skal ikke være ‘I sikre hænder’ mere… Det kommer ikke til at trække overskrifter, at forbedringsprogrammet ‘I sikre hænder’, der har kørt siden 2013 og indtil videre har involveret 33 kommuner, lukker og slukker. Alligevel er det sin egen lille skandale, skriver Inge Kristensen, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
Skal nærhospitaler have sundhedsfagligt personale? Når jeg her tør spørge, om nærhospitaler skal have sundhedsfagligt personale, så er det for at udfordre vores logik i udviklingen af vores sundhedsvæsen. Vi skal turde tænke sundhed uden altid at tænke sundhedsvæsen, skriver Otto Ohrt, sundhedschef i Aarhus Kommune.
Skriv en kommentar
Spring ikke sygefraværet over, når vi skal finde løsninger på manglen på arbejdskraft Hvis de 25 kommuner, der har det højeste gennemsnitlige sygefravær, kan bringes tilbage på landsgennemsnittet, kan 104.000 dage sendes tilbage til borgerne. Genbesøg problematikken. Og brug data, lyder opfordringen fra chefkonsulent hos Komponent, Bibi Asklund.
Skriv en kommentar
Sundhedsdirektør: Vi skal sætte E foran næsten al velfærdsservice i fremtiden I Haderslev er der lige nu 24 ledige stillinger på omsorgsområdet. I 2030 vil vi mangle 230, skriver direktør Rolf Dalsgaard Johansen. Den gode nyhed er, at der er en bred vifte af ting, som kan gøres. Den dårlige nyhed er, at ingen arbejder struktureret, systematisk, helhedsorienteret og på tværs af sektorer med hele viften.
Skriv en kommentar
Kan forskellige faggrupper lære at bruge forskellighederne konstruktivt? Region Hovedstaden gør et nyt forsøg på at etablere et tværfagligt forløb om genoptræning og rehabilitering efter hjerneskade.
Skriv en kommentar
Hvordan får vi flere mænd på sundheds-uddannelserne? Udviklingen har mange steder stået stille i årtier. Og det kønsopdelte arbejdsmarked er ikke kun et problem for den enkelte, men for arbejdsmarkedet generelt. Hvad gør vi? spørger Daniel Schwartz Bojsen.
Skriv en kommentar
Break the rules! Det er tid til en tidlig forårsrengøring. De overflødige regler skal væk.
Skriv en kommentar
@MetteKierkgaard @SophieLoehde #strukturkommission #afbureaukratisering #kompol I den kommunale ældrepleje bruger vi mindst 1.500 fuldtidsstillinger årligt på, at nogle sundhedsfaglige skal være visitatorer, der skal bestemme, hvad andre sundhedsfaglige medarbejdere, som ellers arbejder tæt på og derfor kender borgerne, skal gøre med og for de borgere, der får hjælp fra en kommune. Det er komplet absurd, skriver Sidsel Vinge.
Skriv en kommentar