Marte Meo-terapeut Mie Lodahl (tv) og centerleder Lene Sumborg oplever, at den videobaserede metode giver ahaoplevelser og faglig udvikling.Foto: Privat.

Videoklip og analyse af arbejdssituationer forbedrer plejen i Herning Flere plejecentre i Herning Kommune arbejder med den videobaserede Marte Meo-metode, og kommunen har som mål, at alle plejecentre får tilknyttet en Marte Meo-terapeut. Metoden giver øget kvalitet i plejen og styrker den faglige udvikling, mener centerleder.

Plejecenter HS Bofællesskabet og naboen Lindegårdens Plejecenter har sammen med Fuglsangsø Plejecenter i Herning Kommune i en årrække brugt at filme interaktionen mellem medarbejdere og beboere. Centrene arbejder efter den videobaserede Marte Meo-metode, hvor man bruger videoklip fra hverdagen til at forbedre samspillet mellem beboer og medarbejder og støtte den faglige udvikling. Kommunen har nu som den første i Danmark to certificerede Marte Meo-plejecentre. Målet er, at alle kommunens plejecentre på sigt får en Marte Meo-terapeut tilknyttet, fortæller centerleder for...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.