Psykologisk behandling hjælper KOL-patienter En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital viser, at psykologisk behandling kan hjælpe patienter med KOL til at håndtere psykiske og fysiske problemer som angst, depression, åndenød og sænket aktivitetsniveau.

Undersøgelsen er netop offentliggjort i tidsskriftet Psychotherapy and Psychosomatics. Forskerne har i et metastudie beregnet og analyseret de samlede resultater fra i alt 20 undersøgelser af virkningen af psykologisk behandling over for fysiske problemer — åndenød, nedsat aktivitetsniveau, træthed og lungefunktion — og de psykiske problemer, angst og depression. De samlede analyser var baseret på data fra mere end 1.300 KOL-patienter. »Kropsfokuserede former for psykologisk behandling, f.eks. meditativ yoga og mindfulness-fokuseret terapi, havde størst effekt på patienternes fysiske problemer, mens...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind