Undersøgelsen er netop offentliggjort i tidsskriftet Psychotherapy and Psychosomatics. Forskerne har i et metastudie beregnet og analyseret de samlede resultater fra i alt 20 undersøgelser af virkningen af psykologisk behandling over for fysiske problemer — åndenød, nedsat aktivitetsniveau, træthed og lungefunktion — og de psykiske problemer, angst og depression. De samlede analyser var baseret på data fra mere end 1.300 KOL-patienter. »Kropsfokuserede former for psykologisk behandling, f.eks. meditativ yoga og mindfulness-fokuseret terapi, havde størst effekt på patienternes fysiske problemer, mens...

Socialt udsatte undlader at tage deres KOL-medicin Godt en tredjedel af de borgere med KOL, som besøger et lungeambulatorium, tager deres medicin sjældnere end de burde, mens fem pct. aldrig indløser en recept.
Skriv en kommentarNordfynske kronikere får hjælp af app App’en LIVA skal hjælpe nordfynske kronikere med bedre sygdomskontrol, kontakt til sundhedsfaglige medarbejdere og borgere i samme situation. Et sideløbende forskningsprojekt skal undersøge, om app’en har effekt på borgernes livskvalitet og kommunens økonomi.
Skriv en kommentarSund kost afgørende for udvikling af KOL Risikoen for at udvikle kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) er markant lavere hos personer, der spiser sundt.
Skriv en kommentarLuftkvalitet på plejecentre påvirker lungehelbred hos beboere Ny undersøgelse viser tydelig sammenhæng mellem luftkvalitet på plejecentre og blandt andet åndenød og hoste hos beboere.
Skriv en kommentar
Nordisk forskning skal styrke bæredygtig ældrepleje Dansk professor skal lede et nordisk forskningssamarbejde under Nordisk Råd, som skal kigge på bæredygtige plejesystemer for ældre, der bor hjemme. Projektet har netop fået en stor millionbevilling.
Skriv en kommentar
Fast antal beboere kan mindske smerter hos plejehjemspersonale Et nyt studie viser, at risikoen for smerter i lænden stiger markant i de perioder, hvor medarbejdere på plejehjem har ansvar for flere beboere end normalt.
Skriv en kommentar
Kommunalt akutteam mindsker presset på hospitaler I Odense har det kommunale akutteam reduceret behovet for akut ambulancetransport og visse typer akutte hospitalsbesøg, viser nyt studie. Det er særligt ældre og plejehjemsbeboere, der har gavn af ordningen. Forsker opfordrer til at gøre brug af kommunernes erfaringer, når akutsygeplejen skal flyttes til regionerne.
Skriv en kommentar
Lektor: Tværfaglige teams kræver ændringer i hele organisationen Et forskningsprojekt i tre kommuner viser stor opbakning til tværfaglige teams i ældreplejen. Rapporten peger desuden på otte opmærksomhedspunkter for at lykkes med organisationsændringen i kommunerne.
Skriv en kommentar
Forskningen i udsatte børn og unge styrkes Danmarks Frie Forskningsfond har netop uddelt knap 30 millioner kroner til ti nye forskningsprojekter, som skal styrke forskning i udsathed og mistrivsel hos børn og unge.
Skriv en kommentar
Opråb: Sårbare borgere taber, hvis den patientrettede forebyggelse flyttes fra kommunerne Nogle borgere er så svage, at det bliver for svært for dem at tage til regionale tilbud, hvis patientrettet forebyggelse ligger langt væk, lyder advarslen fra rehabiliteringsleder.
Skriv en kommentar
Kan personale, der nynner og synger, forbedre trivslen blandt demente? Nyt forskningsprojekt skal lære sosu’er om musikterapi, der er en simpel metode til at forbedre omgangen med demente borgere, så begge parter trives bedre, og forbruget af antipsykotisk medicin kan sænkes. Kolding Kommune er med, og medarbejderne har allerede glæde af det ekstra greb i værktøjskassen.
Skriv en kommentar