»Vi har gjort det, at vi har været ude at interviewe nogle patienter og spurgt, hvad der skal til for at de har lyst til at være på sådan et ophold,« siger psykiatridirektør Anette Sloth.

Psykiatrien i Brønderslev åbner 16 særlige pladser I et tæt samarbejde med kommunerne er Region Nordjylland fra juni klar til at modtage de første patienter på Brønderslev Psykiatriske Hospital. I Vejle er de første patienter gået med til forløb.

På landsplan skal der henover de næste år oprettes 150 særlige pladser i psykiatrien. Til juni åbner fire af dem i Brønderslev, hvorefter 12 pladser oprettes til oktober. »Der er tale om en særlig indsats, hvor alt er samlet under et – både den psykiatriske behandling, misbrugsbehandlingen og rehabiliteringen. Formålet med pladserne er at tilbyde patienterne en længerevarende behandlings- og rehabiliterende indsats for at stabilisere patientens helbred, og det forventes at opholdet vil have en varighed mellem tre og seks...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.