Overlæge kritiserer myndigheder for at presse til at udskrive medicin til børn Overlæge oplever et pres i kommunen om at ordinere sovemedicin til børn med adhd. Det sker, selvom medicinen først burde komme ind som tredje trin i behandlingen af søvnproblemer.

Kommunerne presser læger til at ordinere medicin til børn med adhd. Sådan lyder det fra Allan Hvolby, der er børnepsykiater og overlæge i børne- og ungdomspsykiatrien i Esbjerg,  i en kronik i Jyllands-Posten. Han skriver, at han i den seneste tid har oplevet, hvordan medarbejdere i kommunerne uden lægefaglig baggrund presser på for at få ham til at ordinere medicin til børn med adhd, selvom medicin, ifølge Allan Hvolby, normalt først er tredje trin i behandlingen af søvnforstyrrelser hos børn med adhd....

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.