Forskningsoverlæge Charlotta Pisinger, Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, Region Hovedstaden, har modtaget 2.188.102 kr. fra TrygFonden. Midlerne går til et nyt projekt, der skal få flere rygere til at kvitte tobakken og fastholde rygestoppet på sigt. »Tre ud af fire rygere vil gerne holde op med at ryge, og vi har nogle fremragende kommunale rygestophold, men det er svært at få dem fyldt op. Vi ved, at det øger rygernes chance for at blive røgfrie, hvis de får støtte til...

Tønder vil kvitte smøgerne Tønder Kommune vil gerne slippe ud af top ti over landets mest rygende kommuner og forsøger nu at lokke pulsende borgere på rygestop-kurser.
Skriv en kommentar
Københavnere får både COVID-vaccine og tilbud om rygestop Når Københavns Kommune vaccinerer mod coronavirus, vil rygere blive gjort opmærksomme på kommunens rygestop-tilbud. Region Sjælland har gode erfaringer med lignende ordning.
Skriv en kommentarFra 2 til 1.000 henvisninger fra sygehus til kommune 70-80 pct. af henvisningerne til Esbjerg Kommunes rygestopkurser kommer fra Sydvestjysk Sygehus. Det er så uendeligt vigtigt et arbejde, sygehuset gør, siger rygestopinstruktør.
Skriv en kommentarSønderborg Kommune vil spørge forældre om rygevaner Medarbejdere i sundhedspleje og tandplejen skal uddannes til at spørge til forældres rygevaner for at opspore og hjælpe rygere til at kvitte tobakken.
Skriv en kommentar
Jobannoncer skal sælge rygestop Efter stor succes i foråret genlancerer Tønder Kommune rygestop-kurser med kreativ kampagne.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: Langt sejt træk kan nu aflæses i diabetestal Efter ni år kan resultaterne i Tingbjerg Changing Diabetes begynde at aflæses på bundlinjen. Til stor glæde for forskningsleder Paul Bloch, der i øjeblikket arbejder på en udbredelsesmodel. Initiativet er et af tre nominerede til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Holbæk mindsker sosu-frafald Flere social- og sundhedselever gennemfører deres uddannelse og praktikforløb i Holbæk Kommune efter indførelsen af nye tiltag.
Skriv en kommentar
Dansk forskning viser, at frivillige kan hjælpe psykisk sårbare Forløb for psykisk sårbare efter peer-to-peer-metoden har vist sig så effektivt, at forsker bag lodtrækningsforsøg ser det som et supplement til psykiatrien. Projektleder ser forløbet udbredt til forebyggende indsats i kommunerne.
Skriv en kommentar
Herning skaber holdbare mandefællesskaber Mange kommuner etablerer forløb for mænd for at styrke deres sundhed, men det er ikke så tit, at mændene holder sammen efter forløbet. I Herning har mandefællesskaberne vist sig at være holdbare igennem flere år, og det skyldes bl.a. længden på forløbet, mener tovholder Elsebeth Houe.
Skriv en kommentar
På Folkemødet kaldes uligheden i sundhed for et ‘vildt problem’: Men hvad betyder det? Torsdag formiddag var en række politikere, interessenter, forskere og embedsmænd gået sammen for alvor at forstå og diskutere, hvad uligheden i danskernes sundhed kan få af konsekvenser, hvis der ikke handles.
Skriv en kommentar
Danskernes sundhed går i den forkerte retning Sundhedsprofilen 2021 er offentliggjort, og den viser, at danskernes generelle sundhed udvikler sig negativt. Specielt er der problemer med mental trivsel, overvægt og ulighed i sundhed.
Skriv en kommentar