Kommunal Sundheds nyhedsbreve holder sommerferie, men vi er tilbage med nyhedsbreve fra torsdag 8. august. I mellemtiden har vi samlet en række af vores bedste og mest læste artikler fra det seneste halvår i nyhedsbrevet her. Rigtig god sommer.

Annonce

Leder gav ufaglært medarbejder modet til at uddanne sig

Shazin Naveed har efter fem års arbejde som ufaglært på et plejehjem taget en uddannelse som social- og sundhedshjælper. Hun tænker allerede på at læse videre. Det var ikke sket uden et kæmpe puf fra hendes leder gennem mange år. Og hjælp fra Københavns Kommune.

Nyt samskabt tilsyn på ældreområdet i Roskilde møder stor interesse

Roskilde har udviklet en ny tilsynsmodel i samarbejde med bl.a. borgere, pårørende og fagprofessionelle. Det samskabte tilsyn skal styrke fokus på det, der giver kvalitet og værdi for den enkelte borger, og mange borgere har meldt sig til kommunens nye kvalitetsråd. Det er et nyt paradigme, siger sundhedsdirektør.

Faste teams: tag ‘lang næse-testen’

Ældreloven kan ende som et formativt øjeblik, der gør en forskel, hvis man i den enkelte kommune får gjort det meget konkret for ledere, medarbejdere og borgere, hvad der ligger i begrebet ‘faste teams’.

Målrettet arbejde med organisatorisk sundhedskompetence kan reducere ulighed

Ulighed i sundhed kommer i mange farver og nuancer. Hvis vi skal kunne hjælpe mennesker lige godt i al deres forskellighed, så er begrebet organisatorisk sundhedskompetence, hvor organisationer og sundhedsprofessionelle arbejder på at tilpasse informationer og ydelser til alle borgere, uanset deres sundhedskompetence, vejen frem, skriver Helle Høstrup, udviklingskonsulent i Center for HR og Uddannelse, Region Hovedstaden.

Annonce

Tid til læseferie

Sundhedsstrukturkommissionens rapport kommer nok med i strandtasken, men hvilke podcasts og publikationer skal ellers med, hvis man interesserer sig for at forbedre sundheds- og ældreområdet? Inge Kristensen kommer med sit bud.

Se flere jobs