Genindlæggelser er en bekostelig affære i sundhedssektoren. Patienter med hjertesvigt, der har problemer med, at hjertet ikke kan pumpe blod nok rundt i kroppen bliver meget ofte genindlagt, og er dyrt. Det har Aalborg Universitet nu besluttet sig for at gøre noget ved i et forskningsprojekt kaldet Futurepatient med Aalborg Universitets Institut for Medicin og Sundhedsteknologi i spidsen, hvor forskere skal finde og teste nye teknologiske løsninger, skriver Aalborg Universitet i en pressemeddelelse. AAU’s forskere skal sammen med en række...

Ældrepleje afgør danskernes kryds til kommunalvalg En ny undersøgelse viser, at flest danskerne prioriterer ældreplejen, når de skal stemme til kommunalvalg. Dernæst vælger de ud fra sundhed.
Skriv en kommentar
Hver tredje med hjertesvigt vender ikke tilbage til arbejdet En tredjedel af patienter med hjertesvigt mister tilknytningen til arbejdsmarkedet og er ikke vendt tilbage et år efter første indlæggelse, viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentar
Telemedicin giver kommunale besparelser Resultaterne fra Danmarks største telemedicinprojekt TeleCare Nord blev i går præsenteret. De viser blandt andet, at brugervenlighed er afgørende for borgerne, og at selektion af de rigtige borgere er afgørende for økonomien.
Skriv en kommentarForsker skal skabe motionsnetværk for sårbare unge En professor fra Aalborg Universitet har fået 840.000 til at forske i, hvordan et netværk kan medvirke til at få unge med angst og depression til at være mere fysisk aktive.
Skriv en kommentar
Sundhedstjek skal give sunde teenagere i København I nyt pilotprojekt vil Københavns Kommune give et særligt sundhedstjek til elever i 9. klasse for at se, om det kan forebygge mistrivsel.
Skriv en kommentar
Næstved tager første skridt mod ny sundhedsby Næstved Kommune og Region Sjælland går sammen om at skabe et stærkere, mere sammenhængende sundhedstilbud tæt på borgerne
Skriv en kommentar
Odense Kommune vil have flere gode leveår til borgerne To nye ekspertråd med sundhedsprofessorer i spidsen skal styrke forebyggelse og forskning indenfor sundhed i Odense.
Skriv en kommentar
Mads Koch Hansen: Det sundhedsteknologiske tog kommer buldrende, og Danmark skal til at komme ombord Innovationen inden for sundhedsteknologi kører i disse år i et hidtil uset højt gear, hvor det vælter ud på markedet med validerede teknologiske løsninger, der kan løse mange af de problemer, som sundhedsvæsnet i dag står over for. Teknologisk er vi meget længere fremme, end folk tror, men vi skal have nedbrudt nogle barrierer for implementering, siger læge Mads Koch Hansen, der er direktør for Medicoindustrien.
Skriv en kommentar
Morten Grønbæk om dansk folkesundhedslov: Kommunalt ansvar er første skridt mod bedre folkesundhed En folkesundhedslov i stil med Norges er et nødvendigt første skridt i arbejdet med at forbedre den danske folkesundhed. Det mener Morten Grønbæk, direktør for Center for Sundt Liv og Trivsel. Heldigvis er arbejdet med løsninger allerede i gang.
Skriv en kommentar
Norsk ekspert efter 13 år med folkesundhedslov: Loven har skabt størst forandring i kommunerne En folkesundhedslov har systematiseret det kommunale arbejde med at fremme sundheden i Norge. Men loven stiller ikke de rette krav, siger norsk ekspert, der mener, at Danmark kan lære meget af de norske mangler i loven.
Skriv en kommentar
Tre sundhedschefer ser frem mod 2025 Ældrelov og sundhedsreform bliver overskrifterne for arbejdet i 2025. Sådan lyder det fra sundhedscheferne i Ballerup, Randers og Vejle kommuner, der allerede er i fuld gang med arbejdet.
Skriv en kommentar