Tiden fra ankomst, til der foreligger svar på undersøgelser, som styrer den videre behandling, er faldet markant for KOL-patienter, der modtages på Odense Universitetshospital. Samtidig er behovet for at indlægge KOL-patienter med forværring i deres sygdom faldet betydeligt de senere år. Fra 2010 til 2012 faldt antallet af akutte indlæggelser af KOL-patienter med exacerbationer, akutte forværringer af sygdommen, med 24 pct. Det viser undersøgelser, som overlæge og forskningsleder Ingrid Titlestad, lungemedicinsk afdeling, Odense Universitetshospital, har lavet i samarbejde med blandt...

Pilotprojekt i Odense: 90 pct. af plejehjemsbeboerne undgår tur på hospitalet En hospitalslæge og en kommunal akutsygeplejerske kører begge ud, når der bliver tilkaldt en ambulance til en plejehjemsbeboer i Odense. I 90 pct. af tilfældene kan den ældre undgå en tur med ambulancen ind til hospitalet og i stedet blive behandlet på plejehjemmet.
Skriv en kommentar
COVID-19-patienter står i kø til landets senfølgeklinikker 1. januar 2021 åbnede landets senfølgeklinikker efter COVID-19, og der er allerede meldinger om op til fem-seks ugers ventetid på flere af klinikkerne. Ledende overlæger er klar til at skalere op, hvis det bliver nødvendigt.
Skriv en kommentarHårdt ramte KOL-patienter fortsætter med at ryge 39 pct. af de absolut hårdest ramte KOL-patienter ryger fem år efter, at de er begyndt i et ambulatorium, viser studie. Og det lykkes heller ikke særligt godt at få yngre KOL-patienter til at skodde smøgerne.
Skriv en kommentarÆldre kræftpatienter medicineres ofte forkert En større forskningssatsning i Danmark skal råde bod på, at skrøbelige ældre patienters kræftbehandling i dag foregår i videnskabeligt blinde.
Skriv en kommentarBorgere er vilde med online hjemmepleje Siden juni har en del af hjemmeplejen i Randers Kommune tilbudt virtuelle møder til de borgere, der ellers får mange besøg hver dag. Borgerne er indtil videre begejstrede.
Skriv en kommentarHospital holder snor i KOL-borgere Regionshospitalet Randers har indledt et projekt, hvor sygeplejersker holder kontakten til borgere, der har været indlagt på grund af KOL via telefonopkald og hjemmebesøg. Målet er mere tryghed og i sidste ende færre genindlæggelser.
Skriv en kommentarLuftkvalitet på plejecentre påvirker lungehelbred hos beboere Ny undersøgelse viser tydelig sammenhæng mellem luftkvalitet på plejecentre og blandt andet åndenød og hoste hos beboere.
Skriv en kommentar
Afgående chefsygeplejerske: »Kommunerne er vores aller, allervigtigste kolleger« Hospitalerne skal være bedre til at kigge udenfor egne mure for at sikre borgerne det bedste liv. Sådan lyder det fra Kirsten Rahbek, chefsygeplejerske for Ældresygdomme på Aarhus Universitetshospital, der nu går på pension efter mere end 40 års tjeneste, hvor hun har arbejdet tæt sammen med både små og store kommuner. Og inden for geriatrien har det tværsektorielle samarbejde for hende været kronjuvelen.
Skriv en kommentar
I Nordjylland har de fundet formlen til flere faglærte i ældreplejen Jammerbugt Kommune har halveret halvdelen af ufaglærte i ældreplejen på bare to år, fortæller Fagbladet FOA.
Skriv en kommentar
Frisatte plejehjem i Aarhus går forskellige veje Kommunal Sundhed har talt med tre plejehjem, der er en del af et tre-årigt frisættelseseksperiment i Aarhus. Hvad har de valgt at lægge vægt på i deres frisættelsesproces, og er det noget, der kan mærkes i dagligdagen? Læs om erfaringerne her.
Skriv en kommentar
Frisatte plejehjem giver større arbejdsglæde, men kræver også vedholdenhed Efter et års tid med ti frisatte plejehjem i Aarhus Kommune er der allerede læringer at drage, men nu kobler kommunen følgeforskning på for at få maksimalt udbytte af eksperimentet.
Skriv en kommentar