Ældre kræftpatienter medicineres ofte forkert En større forskningssatsning i Danmark skal råde bod på, at skrøbelige ældre patienters kræftbehandling i dag foregår i videnskabeligt blinde.

Flere forskere på tværs af landet undersøger for øjeblikket, om en større inddragelse af geriatere kan være nøglen til en forbedret prognose for landets ældste kræftpatienter. De første resultater fra et forskningsprojekt på onkologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital viser nu, at ældre kræftpatienter over 70 år er så sårbare, at de har behov for en udvidet geriatrisk vurdering, før de gennemfører et kræftforløb. Hovedansvarlig for undersøgelsen er Marianne Ørum, overlæge på geriatrisk afdeling på Aarhus Universitetshospital. Hun samarbejder for øjeblikket...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind