Ny formand for hovedstadens praksislæger vil følge forgængerens kurs

Ny formand for hovedstadens praksislæger vil følge forgængerens kurs For Flemming Skovsgaard var det naturligt, at han blev ny formand for Region Hovedstadens læger. Hans tanker flugter med den tidligere formands, og han har massevis af erfaring.

Flemming Skovsgaard har efterhånden mistet overblikket over, hvor mange år han har været fagligt aktiv ved siden af jobbet som praktiserende læge.

Den 54-årige læge var med i Praktiserende Lægers Organisation lokalt, før regionerne var opfundet, og han har i en årrække også haft en plads i den centrale bestyrelse i PLO.

Og med de mange års erfaring var det naturligt, at han blev valgt som ny formand for de praktiserende læger i Region Hovedstaden, da den tidligere formand, Christian Freitag, avancerede til at blive formand for PLO.

»Jeg har en lang erfaring, og jeg kender hele netværket. På den måde er jeg måske den mest oplagte kandidat. Og samtidig ligger jeg helt på linje med den politik, der blev ført efter det seneste valg,«siger Flemming Skovsgaard.

Faktisk har han ingen umiddelbare planer om at ændre på den politiske kurs, der blev lagt, da Christian Freitag tiltrådte. Men han ved samtidig godt, at han som formand er en anden person end Christian Freitag.

»Se på mig,« siger Flemming Skovsgaard og slår ud med armene. Hans hår er halvlangt, han har Adidas-sneakers på, og skjorten er uden på bukserne: »Christian er en pæn og nydelig mand. Og så er han oratorisk stærkere, end jeg er,«siger Flemming Skovsgaard.

Selv betragter han sin tålmodighed som en af sine forcer.

»Jeg ved, hvornår jeg skal være spontan, og hvornår jeg skal være diplomatisk. Som formand er det vigtigt, at jeg kan være lyttende,« siger han og fortsætter: »For mig er demokratiet i højsædet. Der skal være flertal bag afgørelserne, og jeg går ikke ind for formandsvælde,« siger Flemming Skovsgaard.

Ved det seneste repræsentanskabsvalg i efteråret blev 11 ud af 15 repræsentanter skiftet ud. I dag siger Flemming Skovsgaard, at der er en god tone mellem de nye og gamle repræsentanter.

»Når man er ny i det her, skal man lige finde ud af, hvilket ben man skal stå på. Vi har været på internat sammen i to dage og har fundet en god samklang,« siger han.

Vil lytte til alle

Flemming Skovsgaard vil gerne samle lægerne, både i hovedstaden, i repræsentantskabet og blandt de menige medlemmer.

»Rent praktisk vil jeg gøre det ved at lytte til alle,«siger han.

Et par af de store opgaver, der venter på ham, er forhandlingerne om at få lavet en aftale med Region Hovedstaden om at få de praktiserende læger inkluderet i akutordningen 1813. Den del vil han ikke sige noget om. En anden ting, der har fyldt de seneste måneder, er, at lægerne i hovedstaden ikke har kunnet tilslutte sig den centrale aftale om oprydning i FMK. Den ligger stadig stille, bedyrer Flemming Skovsgaard.

Han siger selv, at den helt store opgave er at nå til enighed om praksisplanen, som skal være færdig om en måneds tid.

Der er en stor mængde arbejde i det. I det hele taget har der været meget at læse op på for Flemming Skovsgaard.

»Som medlem af praksisudvalget skal du forholde dig til tingene, men som formand er det vigtigt at have hele baggrunden med,« siger Flemming Skovsgaard.

I det store perspektiv ser Flemming Skovsgaard det som sin opgave at være med til at beskytte almen praksis over for mere overvågning og kontrol.

»Og så er det helt centralt at bevare den frie uselekterede adgang til sundhedsvæsenet,«siger Flemming Skovsgaard

Han er selv den ene af fire læger i et kompagniskab på Nørrebro med 6.900 patienter.

Selv om hans patientpopulation er blandet og både består af unge studerende, ældre københavnere, der er slidte efter et langt arbejdsliv, ressourcestærke børnefamilier, der er tiltrukket af det hippe Nørrebro, og indvandrere, er det en særlig gruppe, han brænder for:

»Jeg vil meget gerne arbejde med de socialt svage patienter,« siger Flemming Skovsgaard.

Skriv kommentar