Mere end hver femte smittede med coronavirus er sundhedspersonale Sundhedspersonale udgør en femtedel af de smittede med coronavirus, viser tal fra Statens Serum Institut.

En femtedel af personer der er testet positiv for coronavirus i Danmark har en sundhedsfaglig baggrund.

Mere end 10.000 autoriserede sundhedspersoner under 65 år er blevet testet for Covid-19. For 1.022 af dem, har testen været positiv, hvilket svarer til, at 22 pct. testet positiv for coronavirus i Danmark er en autoriseret sundhedsperson. Det skriver Statens Serum Institut.

»Vi kan ikke sige noget om, hvor sundhedspersonerne er blevet smittet. Det kan både være på eller udenfor arbejdet. Vi har nemlig nu for første gang kunne vise, at en betydelig del af milde luftvejsinfektioner i samfundet også skyldes COVID-19,« siger Tyra Grove Krause, der er afdelingschef for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse i Statens Serum Institut, i pressemeddelelsen.

Blandt de testede autoriserede sundhedspersoner udgør sygeplejersker 44 pct., læger 21 pct. og social- og sundhedsassistenter 21 pct.. Ansatte i sundhedsvæsnet med sundhedsfaglig autorisation udgør omkring 60 pct. af de testede sundhedspersoner, mens ansatte på plejehjem med sundhedsfaglig autorisation udgør omkring 17 pct. Kun ca. 40 pct. af de testede, som var ansatte på et plejehjem, havde en sundhedsfaglig autorisation, og derfor vil flere plejehjemsansatte ikke indgå i statistikken for autoriserede sundhedspersoner.

Læs også: Italiens lægeforening: Vores læger dør af corona – få styr på værnemidlerne

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.