Hvert år fødes mellem 50-100 børn med abstinenser som følge af mødrenes afhængighed af stoffer eller alkohol, og i gennemsnit får 11-13 børn pr. årgang stillet diagnosen føtalt alkoholsyndrom (FAS), som er den alvorligste alkoholskade. Disse tal vurderede regeringen sidste år til at være toppen af isbjerget – mange flere vil nemlig kæmpe med helbredsproblemer og skader livet igennem, uden at skaderne bliver kædet sammen med et forbrug af alkohol eller stoffer under morens graviditet. Landets kommuner kan nu søge...
TUBA rækker ud til unge med onlinemøder Det skal være lettere for unge opvokset i hjem med misbrug at få viden og rådgivning. Derfor går TUBA nu online med viden og rådgivning.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: Langt sejt træk kan nu aflæses i diabetestal Efter ni år kan resultaterne i Tingbjerg Changing Diabetes begynde at aflæses på bundlinjen. Til stor glæde for forskningsleder Paul Bloch, der i øjeblikket arbejder på en udbredelsesmodel. Initiativet er et af tre nominerede til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Psykisk ramte børn og unge skal have hjælp inden for 14 dage Regeringen har indgået en aftale med KL og Danske Regioner, som betyder, at børn og unge, der mistrives psykisk, skal have en første samtale inden for to uger i nye lettilgængelige behandlingstilbud i kommunerne.
Skriv en kommentar
Holbæk mindsker sosu-frafald Flere social- og sundhedselever gennemfører deres uddannelse og praktikforløb i Holbæk Kommune efter indførelsen af nye tiltag.
Skriv en kommentar
Nyt udspil skal sikre flere faglærte til sundhedsvæsenet og ældreplejen Regeringen vil løfte kvaliteten på SOSU-uddannelserne, og vil have flere til at vælge og gennemføre en SOSU-uddannelse. Et nyt udspil fra regeringen foreslår et permanent økonomisk løft af uddannelserne, at flere skal have løn under deres uddannelse og at sikre sprogstøtte til elever, der har brug for det.
Skriv en kommentar
Herning skaber holdbare mandefællesskaber Mange kommuner etablerer forløb for mænd for at styrke deres sundhed, men det er ikke så tit, at mændene holder sammen efter forløbet. I Herning har mandefællesskaberne vist sig at være holdbare igennem flere år, og det skyldes bl.a. længden på forløbet, mener tovholder Elsebeth Houe.
Skriv en kommentar
Mentorer skal hjælpe studerende og nyuddannede godt i gang Sundhed og Omsorg i Ringkøbing-Skjern Kommune har ansat tre mentorer til at tage sig af elever og nyansatte nyuddannede, så de føler sig velkomne og trygge i jobbet.
Skriv en kommentarNy sundhedsprofil: Et betydeligt mindretal af børn og unge mistrives i Region Hovedstaden En ny sundhedsprofil, udarbejdet af Statens Institut for Folkesundhed, viser problemer med social ulighed og sundhedsproblemer blandt børn og unge i Region Hovedstaden.
Skriv en kommentarRehabilitering: Helsingør tænker på tværs Nyt udekørende tværfagligt rehabiliteringsteam tager sig af alle borgere, der er visiteret til sygepleje eller genoptræning i eget hjem i en periode.
Skriv en kommentar
Stor social ulighed blandt unge, der bliver indlagt på grund af druk Unge, der har forældre med lavere indkomst eller kortere uddannelse, ender i højere grad på hospitalet grundet alkoholforgiftning end unge med høj socioøkonomisk baggrund. Det viser et nyt studie fra Statens Institut for Folkesundhed.
Skriv en kommentarFrivillige laver frugthave ved plejecenter Beboerne på et plejecenter i Thisted Kommune har fået rig mulighed for at gå udenfor og gnaske æbler eller søde bær. Frivillige står bag initiativet med at drive en økologisk frugthave på plejecenteret, som beboerne nyder godt af i hverdagen.
Skriv en kommentar