Kommunale sygeplejersker mangler værnemidler Rundspørge fra Dansk Sygeplejeråd viser, at hver fjerde kommunale tillidsrepræsentant melder om mangel på værnemidler.

De kommunale sygeplejersker mangler adgang til værnemidler. Det viser en rundspørge fra Dansk Sygeplejeråd blandt tillidsrepræsentanter i kommuner og regioner. Halvdelen har svaret, og omkring hver fjerde kommunale tillidsrepræsentant siger, de mangler adgang til værnemidler, skriver Dansk Sygeplejeråd.

Det er især briller, visir, mundbind, håndsprit og kitler, som tillidsrepræsentanterne mener er de største mangelvarer. Derudover siger to ud af fem tillidsrepræsentanterne i kommunerne, at der har manglet værnemidler, og at manglen har øget smitterisikoen for borgerne.

»Det nytter ikke, at vi i kommunerne mangler udstyr, når vi kommer rundt til mange svage borgere. Vi skulle jo gerne kunne beskytte dem fra at blive smittet – for ellers får de først travlt på hospitalet,« siger Kirsten Blaabjerg, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne i Aarhus Kommune, til Dansk Sygeplejeråd.

Mangen på værnemidler har stort fokus i KL, og hen over weekenden blev der etableret en ny fælleskommunal indkøbsorganisation med Aarhus Kommune i spidsen, der sammen med København, Odense, Aalborg og Roskilde kommuner skal sikre, at der er tilstrækkeligt med værnemidler.

»Vi arbejder for, at der er tilstrækkeligt med værnemidler, så man som medarbejder trygt kan gå på arbejde, og man som borger kan være sikker på, at sikkerheden er i top,« sagde Jacob Bundsgaard (S), formand for KL, på et pressemøde mandag i Statsministeriet.

Christian Harsløf direktør for Sundhed og Ældre siger til Dansk Sygeplejeråd, at det er kritisk med værnemidler i kommunerne, og at det fortsat vil være det de næste par dage. Han mener dog også, at det ser ud til at lysne, for der er meget mere på vej.

Læs også: Ny fælles indkøbsorganisation skal sikre værnemidler i kommuner under corona-krisen

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.