KL lancerer online alkoholværktøj Nu kan danskerne med få klik tjekke deres alkoholvaner og – hvis det er nødvendigt –få en henvisning til gratis og anonym rådgivning. Det nye redskab vil løbende blive forskningsevalueret.

Kommunernes Landsforening lancerede i uge 40 www.tjekdinealkoholvaner.dk – et onlinebaseret værktøj til at vurdere alkoholvaner. Gennem indtastning af postnummer kan redskabet desuden henvise til det nærmeste kommunale behandlingstilbud eller tilbyde konkret rådgivning, der er både anonym og gratis. KL, regionerne, Lundbeck og Alkohol & Samfund står sammen bag det nye værktøj, der også er designet til at hjælpe dem, hvis alkoholforbrug ikke er behandlingskrævende, men som alligevel har et større forbrug end det anbefalede. »Tjekdinealkoholvaner er let at bruge – faktisk...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.