En ny national lungesatsning, som regeringen, Danske Regioner og KL står bag, skal sætte fokus på lungesygdomme. Der er afsat 250 mio. kr. til projektet, som skal føre til, at lungesygdommen KOL bliver opdaget langt tidligere. Hvert år får ca. 10.000 danskere stillet diagnosen KOL. Men det vurderes, at op mod 350.000 personer har sygdommen i Danmark. Halvdelen er ikke diagnosticeret. Det skal den nye satsning være med til at rette op på, så flere danskere får tilbudt en lungefunktionsmåling....

Psykisk ramte børn og unge skal have hjælp inden for 14 dage Regeringen har indgået en aftale med KL og Danske Regioner, som betyder, at børn og unge, der mistrives psykisk, skal have en første samtale inden for to uger i nye lettilgængelige behandlingstilbud i kommunerne.
Skriv en kommentar
Ny aftale: En halv milliard kr. skal styrke hjemmebehandling med digitale løsninger Regeringen, Danske Regioner og KL har indgået en aftale om at poste 500 millioner kr. i sundhedsvæsenet til digital hjemmebehandling. Midlerne skal bruges på udstyr til borgere med KOL og diabetes, digitale tilbud inden for psykiatri og genoptræning og skærmbesøg i den kommunale sygepleje.
Skriv en kommentar
Regioner og kommuner præsenterer fælles sundhedsudspil Danske Regioner og KL er gået sammen og har lavet 12 pejlemærker, som kan danne grundlag for en national sundhedsaftale, der skal skabe et sammenhængende sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Danske Regioner ønsker lokale aftaler om udflytning af opgaver Sundhedsstyrelsen skal ikke tegne et nationalt billede af opgavefordelingen mellem regioner og kommuner, mener Danske Regioner. Det går stik imod KL’s forslag.
Skriv en kommentarSommeren bød på flere sundhedspolitiske indspark Imens Kommunal Sundhed har holdt sommerferie, er der blevet indgået flere interessante, politiske aftaler på sundhedsområdet. Kommunal Sundhed giver dig her nogle af hovedpunkterne.
Skriv en kommentarAnalyse: Vil 2017 stå i det nære sundhedsvæsens tegn? 2016 bragte både op- og nedture for visionen om en stærk primærsektor og et sammenhængende sundhedsvæsen. Spørgsmålet er nu, om vi skal sætte forventningerne til 2017 op eller ned?
Skriv en kommentar
Ministre vil centralisere demensudredning Hovedbudskabet fra stats- og sundhedsministeren på årets Demenstopmøde på Marienborg var, at demensudredning- og behandling skal forbedres.
Skriv en kommentarGrundlag for ældremedicinsk handlingsplan er på plads Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort de faglige anbefalinger, der skal danne grundlag for den kommende handlingsplan for den ældre medicinske patient. Skarpere definition af funktioner og kompetencer på akuttilbud og landsdækkende tilbud om medicingennemgang er blandt forslagene.
Skriv en kommentar
»Det er ikke nok at juble over en plan« Det skorter ikke på forventninger til den kommende plan for det nære sundhedsvæsen, men man bør nok modificere sine forventninger lidt, siger sundhedsøkonom.
Skriv en kommentar
FOA og KL mener ikke, at centralisering vil styrke de nære tilbud til borgerne FOA og KL opfordrer til en fortsat kommunal organisering af ældreplejen forud for forhandlingerne om en sundhedsreform.
Skriv en kommentar
KL: Sundhedsstrukturkommissionen er ikke lykkedes med opgaven Mens Ældre Sagen ønsker sig en sammenlægning af sundhed og ældrepleje under én myndighed, er KL lodret imod. Her mener man, at nærheden uundgåeligt vil gå tabt, hvis alt centraliseres, siger direktør Christian Harsløf.
Skriv en kommentar