Indsigt i hinandens fagligheder og arbejdsområder kan give bedre muligheder for at sætte fælles mål sammen med de ramte og deres pårørende, og det vil kunne skabe større sammenhæng mellem de indsatser, der skal hjælpe den hjerneskadede tilbage til en dagligdag., skriver Helle Høstrup blandt andet.

Kan forskellige faggrupper lære at bruge forskellighederne konstruktivt? Region Hovedstaden gør et nyt forsøg på at etablere et tværfagligt forløb om genoptræning og rehabilitering efter hjerneskade.

Strukturreformen i 2007 blev på mange måder et startskud til den store omlægning af hospitalsbehandling.  Siden er indlæggelsestider blevet stadig kortere, og mere og mere er omlagt til praktiserende læge og det kommunale sundhedsvæsen.  En del af den udvikling er en direkte følge af optimerede patientforløb, hvor smertebehandling, kostoptimering og tidlig mobilisering fik sengeliggende patienter ud af sengene og tidligere hjem.  Hvor genoptræning tidligere blev varetaget på hospitalerne, blev næsten hele ansvaret for både genoptræning og rehabilitering flyttet til de...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind