»Folk skal i store træk motionere noget mere og sørge for at komme til ørelægen, hvis det kniber med hørelsen,« siger Kasper Jørgensen.

Kæmpe potentiale for at forebygge demens i Danmark Op imod en tredjedel af alle tilfælde af demens i Danmark kan forebygges ved at sætte ind på 12 områder, viser ny forskning. Særligt indsatser for at få folk til at bevæge sig mere, reducere hypertension, reducere overvægt og korrigere høretab har potentialet til virkelig at batte, siger forsker.

Der er et kæmpe potentiale for at forebygge udviklingen af demens i Danmark. Det viser et nyt studie, hvori forskere har undersøgt, hvilken betydning 12 risikofaktorer for udvikling af demens har for forekomsten af demens her i landet, og hvad der ville ske, hvis vi som samfund var i stand til at eliminere disse risikofaktorer eller blot reducere betydningen af dem. Forskningsresultatet viser, at nogle risikofaktorer betyder rigtig meget for demensudviklingen i Danmark. Det gælder blandt andet svær overvægt, inaktivitet,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.