»Der kunne være eksempler på borgere, der ikke var i risikozonen, men alligevel havde en trykfølsom madras at ligge på. Og så kunne der selvfølgelig også være eksempler på det modsatte, hvor borgere med risiko for tryksår ikke havde fået en trykfølsom madras. Den slags fejl har det her projekt været med til at minimere,« siger Hanne Miang fra Sønderborg Kommune.

Indsats for at komme tryksår til livs reducerer udgifter En systematisk arbejdsgang og et mundret huskeord har i Sønderborg Kommune været med til at reducere udgifterne til tryksår og frigøre ressourcer i kommunen.

I Sønderborg Kommunes ældrepleje har en flerårig systematisk indsats været med til at reducere udgifterne til tryksår og få frigjort ressourcer blandt sygeplejen. Det viser en sundhedsøkonomisk evaluering, som fem kandidatstuderende fra Aalborg Universitet har lavet. »Vores analyse tyder på, at tryksårspakken er omkostningseffektiv, og at Sønderborg Kommune forebygger flere tryksår for færre penge,« siger Sabine Michelsen Raunbak, der er en af forfatterne til rapporten. Helle Miang er kvalitetskonsulent ved Sønderborg Kommune og har været med i projektet siden dens...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.