I Halsnæs griber de børn i mistrivsel, før det er for sent Tidligere blev børn i mistrivsel ofte tabt i systemet, fordi de hverken hørte hjemme i psykiatrien eller blev fanget af PPR, oplevede praktiserende læge Christina Andersen. Men for tre år siden besluttede de sig for at gøre noget ved det i Halsnæs Kommune, så praktiserende læger kan henvise direkte til PPR.

Træthed, hovedpine og mavesmerter hos børn og unge, uden at der er somatiske grunde til det, er tit den kedelige opskrift på et barn i mistrivsel. Og som praktiserende læge i Halsnæs Kommune, er Christina Andersen ofte kommet fagligt til kort, fordi børn og unge i mistrivsel, der ikke vurderes at have en psykiatrisk diagnose eller lider af skolevægring, er landet hårdt imellem to stole. Imens får de det kun værre. »Når jeg ser børn og unge, der virker til...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.